Autor Notícies
2 Abril 2015 a 12:00

Surt al carrer VISCaVIC, el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural del municipi

El projecte neix amb la idea d’impulsar un procés col·lectiu de transformació social i de les institucions per adaptar-se a les necessitats de les comunitats

viscavic

Imatge cedida per l’Ajuntament de Vic

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural ha sortit al carrer per donar-se a conèixer a la ciutadania i per fomentar la convivència i el sentiment de pertinença a la ciutat de Vic. La idea s’ha pogut veure aquest cap de setmana en el marc del Mercat del Ram de Vic on més de 500 persones d’orígens i edats ben diverses han passat i participat de diferents maneres a l’acció VISCaVIC.

El projecte consisteix en la idea de treballar junts, ciutadania, professionals i càrrecs polítics des de la responsabilitat i el compromís compartit per impulsar un procés col·lectiu de transformació social  i de les institucions per adaptar-se a les necessitats de la comunitat de cadascun d’aquests territoris. Amb aquests objectius s’ha creat VISCaVIC, un espai de trobada emmarcat dins el Projecte ICI de Vic per visualitzar que tots i totes vivim i convivim a Vic enriquint la ciutat amb les nostres diversitats. Aquesta iniciativa s’ha dissenyat a partir d’experiències viscudes, de petites converses amb protagonistes de la comunitat, mitjançant diferents propostes i tallers creatius on tothom que ha volgut ha pogut participar.

Aquesta trobada forma part del procés comunitari que s’impulsa a Vic amb l’Ajuntament del municipi, l’Associació Tapís i l’Obra Social “La Caixa”. La proposta ha estat molt ben rebuda pels professionals i les associacions i ciutadania amb les que s’ha anat compartint i convidant a participar-hi i, al mateix temps, han fet possible la realització d’aquest projecte. La recerca participativa es durà a terme a la ciutat en diferents espais i moments i permetrà tenir un coneixement compartit i global de la realitat local.

Aquest espai de participació ciutadania es tornarà  a repetir per Sant Jordi (23 d’abril) i a la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic (9 de maig. Les activitats aniran acompanyades d’altres accions de caire artístic, audiovisual i cultural construïdes i organitzades amb altres agents de la ciutat.

Aquest projecte neix sota el lema “Jo sóc” que manifesta pertinença, identitat, compromís i responsabilitat. Per això es celebraran trobades com la de Vic en la major part dels 40 territoris on es desenvolupa la idea. “Tots som”, perquè creiem en una societat plural més activa on totes les persones que viuen i treballen a Vic siguin les protagonistes de la comunitat local donant resposta als reptes socials des de la corresponsabilitat i el compromís compartit.

Els agents implicats fins ara en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de Vic són: Ajuntament de Vic, Obra Social “la Caixa”, Associació Casal Claret, Associació Tapís, Creació, Hospital Universitari de Vic, Càritas, CAP El Remei, CAP Osona, Equip d’Assessorament i orientació en Llengua, Interculturalitat i Cohesió social – ELIC, Equip Assessorament i Orientació Psicopedagògica – EAP, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

 

Switch to mobile version