Autor Societat
29 Abril 2015 a 14:30

Taradell va acollir la semifinal del 8è Raid dels Ausetans

Uns jocs mancomunals que promouen valors socials

Diferents moments de la Final Local Mancomunada_Raid Ausetans 2015 // Imatge cedida per l'Ajuntament de Tona

Diferents moments de la Final Local Mancomunada_Raid Ausetans 2015 // Imatge cedida per l’Ajuntament de Tona

Fins a 70 joves, organitzats en 14 equips de diversos municipis de la Mancomunitat La Plana: Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell i Tona, van participar aquest passat cap de setmana a la II Fase o Final Local (mancomunda) de la 8ª edició del Raid dels Ausetans de la categoria júnior (13-15 anys).

La jornada es va celebrar aquest diumenge 26 abril a la zona esportiva de Taradell. La pluja va acompanyar els joves mentre realitzaven les 9 proves i activitats com la de la pista americana, el crit+fort, cursa de cars, si l’encerto l’endevino, entre d’altres.

Els equips que passen a la Final Comarcal de la categoria de 13-17 anys són:

  • Tirant lo Blanc de Santa Eulàlia de Riuprimer
  •  Pop Corn de Taradell
  • Brujumial de Taradell
  • Cogombres de Tona
  • Les Zurrupies de Seva

De la categoria de 18-29 anys pasa únicament l’equip Los Carteros de Bárcenas de Tona.

La Fase I o Competició Local es va iniciar la segona setmana d’abril, va tenir una durada d’una setmana, on cada grup va superar diverses proves,  com una campanya de civisme que portava per títol “ Jo sóc jove i conscient, i tu? “ , o bé respondre un qüestionari amb preguntes relacionades amb el poble,…

Els Serveis d’Informació Juvenil municipals han fet  l’acompanyament als joves durant tot el Raid dels Ausetans

A la 8ª edició del Raid dels Ausetans hi han participat equips nous i veterans. Tots en van han fer una valoració molt positiva d’aquest programa comarcal, que promou valors de cohesió social, integració, respecte al medi ambient i a l’entorn i així com als diferents col·lectius que hi habiten.

La Final Comarcal es realitzarà el cap de setmana del 9 i 10 de maig a Les Comes (L’Esquirol) on l’empresa especialitzada en turisme actiu i d’aventura Anigami hi té les seves instal·lacions. Hi competiran els equips guanyadors de la Final Local celebrada a Taradell amb els equips guanyadors de la resta dels 21 municipis participants al Raid.

Els premis són molt interessants: els guanyadors de la categoria de joves entre 12 i 17 se n’aniran a Port Aventura i els joves guanyadors de la categoria de 18 a 29 anys gaudiran d’un cap de setmana a una ciutat europea.

Switch to mobile version