Autor Cultura
21 Abril 2015 a 16:00

Torna el concurs de fotografia “Wiki Loves Earth”

Es volen millorar els continguts de la Viquipèdia

Fotografia guanyadora de l'edició passada // Imatge del web Gencat.cat

Fotografia guanyadora de l’edició passada // Imatge del web Gencat.cat

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, i Amical Wikimedia organitzen durant el mes de maig la segona edició del concurs fotogràfic “Wiki Loves Earth” (WLE). El concurs, que l’any passat va rebre més de 5.300 instantànies de 445 elements diferents, pretén millorar continguts de la Viquipèdia sobre els elements del patrimoni natural català.

El concurs WLE es va iniciar el 2013 com una prova pilot a Ucraïna, i l’any passat es va exportar a nivell mundial. Està organitzat de forma federativa amb un nivell local i un d’internacional, i compta amb diferents categories de participació i premis. El jurat escollirà els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional. El jurat català estarà format per fotògrafs, professionals de medi ambient i usuaris experimentats de Wikimedia.

Enguany, els premis prioritzaran les imatges dels elements naturals de tot l’àmbit català que encara no tenen fotografia a la Viquipèdia. A més, les imatges formaran part del web del Sistema d’Espais Protegits de Catalunya. Els elements naturals es classificaran en Espais naturals protegits, Espais d’interès geològic i jaciments paleontològics, Zones humides, Cims emblemàtics, Arbres monumentals i arbres destacats, i Platges.

Switch to mobile version