Autor Cultura
30 Abril 2015 a 12:00

Una escolar de Taradell és premiada al concurs Ficcions

Es tracta de Berta Sors

Berta Sors // Imatge cedida per Ficcions

Berta Sors // Imatge cedida per Ficcions

Entre les 75 històries que van arribar a la final del concurs literari Ficcions, el jurat va atorgar premi de millor història de la Catalunya Central a “Descobrint la veritat” de Berta Sors, de l’IES Taradell de Taradell. La guanyadora va rebre un iPod Shuffle de mans d’Ester Franquesa, directora de la Direcció General de Política Lingüística.

A més, unes altres cinc històries d’estudiants de la Catalunya Central van quedar finalistes. Van ser els relats dels grups Diana Moscoso i Mariona Bonsfills de l’IES Sant Ramon de Cardona, “Gisela” de l’escola Sagrats Cors de Centelles, Núria Solà Cols de l’IES Guillem de Berguedà de Berga, i “nenesguapes” i “rogermario” de l’IES Pere Fontdevila de Gironella.

Més de 230 persones d’arreu de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears van assistir al lliurament de premis del concurs literari per a joves “Ficcions, l’Aventura de crear històries” que es va celebrar a l’Espai Jove La Fontana a Barcelona. L’acte va estar presidit per el regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy i la directora general de Política Lingüística, Esther Franquesa, que va assenyalar que “Ficcions estimula la creativitat literària entre els joves i l’alta participació ens mostra com llengua, literatura i entreteniment s’associen amb èxit”. També va comptar amb la presència de Mohamed El Amrani, fundador de la Xarxa de Convivència de Roses i guanyador del Premi Príncep de Girona i finalista de Ficcions a les dues primeres edicions. Mohamed va destacar “la importància de la literatura com a eina de transformació social” i va engrescar als nens a que no deixin mai l’hàbit d’escriure.

El primer premi el va guanyar el grup “Ione&Laura” integrat per Ione Jordà i Laura Galera de l’IES Pla de l’Estany de Banyoles. El jurat en va destacar “l’encert en el disseny de la pròpia història, el diàleg interior del narrador que manté l’atenció del lector i el fa còmplice necessari de la narració”.

Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), va explicar que “Ficcions és una de les iniciatives socials de l’AMIC, de la que ens sentim més orgullosos de dur-la a terme, perquè ajunta jovent, escriptura, creativitat i treball en equip, valors que l’associació vol potenciar”.

Podeu trobar més informació sobre altres premiats aquí.

Switch to mobile version