Autor Ensenyament
27 Maig 2015 a 17:00

Els alumnes del CISARC faran dissabte un simulacre

Es tracta d’intervenir en un incendi de víctimes múltiples per aplicar els coneixements adquirits

 

Uvic // Foto Toni Garcia

Uvic // Foto Toni Garcia

Els alumnes del Màster en Emergències Extrahospitalàries i del curs d’especialització universitària d’Accidents de Múltiples Víctimes i catàstrofes participaran, aquest dissabte 30 de maig, en una nova edició del Simulacre d’Incident de Múltiples Víctimes i Catàstrofes. És durà a terme a les instal·lacions de la UManresa-FUB i com a tret significatiu tota l’acció serà enregistrada amb un drone.

Segons Òscar Dalmau, responsable del CISARC (UVic-UCC), l’anàlisi de les imatges permetrà “treure conclusions per millorar la coordinació en temps real de la gestió d’incidents i catàstrofes en espais oberts i guanyar l’eficiència en la presa de decisions”.  El simulacre mobilitzarà un any més a l’entorn de 150 persones, de les quals 25 seran els alumnes del Màster, 10 els del curs i entre 60 i 70 voluntaris. A aquests cal sumar-hi els membres de l’organització i els col·laboradors, entre els quals hi ha personal del SEM, Protecció Civil, TSC ambulàncies, Ambulàncies La Pau, Creu Roja, l’Escola de Maquillatge Anna Flores, Món Oci i Cupcake Cafè Manresa. Les persones interessades a col·laborar com a voluntaris poden fer-ho contactant amb l’adreça de correu simulacreimvfub@gmail.com.

Està previst que el simulacre s’iniciï cap a les 14.30 h. Prèviament s’ha fet arribar una nota informativa als veïns de la zona perquè tinguin coneixement de l’activitat i no s’espantin si senten sirenes dels cossos d’emergència i d’ambulàncies. Cap d’ells coneix en quin tipus d’emergència hauran d’intervenir perquè el factor sorpresa és important per l’objectiu que persegueix aquesta activitat formativa. Està previst que la simulació s’allargui cap a dues hores.

Informació pels voluntaris

El dia assenyalat els voluntaris hauran de ser-hi abans, entre les 11 i les 13 h, ja que se’ls haurà de maquillar. Tots dinaran a la universitat, ja que se’ls convida a un entrepà, beguda i cafè. A l’hora de l’inici del simulacre els 35 alumnes hauran d’estar distribuïts pels diferents serveis d’emergències que col·laboren.

Switch to mobile version