Autor Societat
12 Maig 2015 a 10:30

Cristina Riera guanya el concurs de cartells relacionant l’amor i la mort

Els altres dos cartells finalistes són de Lídia Soto i Núria Galbany

Lliurament premis  // Imatge cedida per Ajuntament de Manlleu

Lliurament premis // Imatge cedida per Ajuntament de Manlleu

Cristina Riera Tomàs, de les Masies de Roda, és la guanyadora del quart concurs de cartells vinculat al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. El cartell explicava que la imatge es tracta d’un joc de paraules contradictòries que s’entrellacen en les relacions de violència. A més expressa el sentiment de base que teòricament hi ha d’haver en una relació de parella, com és l’amor, i al mateix temps el resultat que pot causar una relació de parella violenta, que és la mort.

Tots els membres del jurat coincideixen en que es tracta d’un cartell amb moltes interpretacions però en totes elles es reflexa aquesta contradicció de posar en una mateixa paraula els conceptes amor i mort. Els altres dos cartells finalistes eren el de la Lídia Soto de Vic i la Núria Galbany de Torelló.

L’acte, que comptava amb 62 cartells de diferents pobles de la comarca, es va obrir i tancar amb la lectura emotiva de dos poemes a càrrec de Josep Colomer en representació del Teatre Centre de Manlleu. Tot seguit, la regidora de Benestar Social de Manlleu, Carme Trillas, i la de Torelló, Carme Francolí, van expressar la seva satisfacció per l’elevada participació i van remarcar la importància de continuar realitzant aquest concurs per fer a la població partícip de la lluita contra la violència vers les dones.

Belén Herrero, membre del jurat i tècnica d’Igualtat de Manlleu, va explicar el procediment per obtenir el veredicte. Es va fer quatre fases: la primera cada membre del jurat va escollir cinc cartells, la segona en la que es van fer tres votacions per membre, i una tercera en la que es van debatre els cartells, tot fent eliminacions, i una darrera que va ser d’una única votació que van quedar els tres cartells finalistes pel seu minimalisme i la claredat del missatge.

El cartell guanyador serà la imatge comarcal dels programes de campanya del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, i els 62 cartells s’aniran exposant a diferents municipis de la comarca al llarg del 2015.

Switch to mobile version