Autor Economia
9 Maig 2015 a 16:00

Disminueixen les vendes a les grans superfícies

Els productes alimentaris han sigut els principals afectats

Taula índex de vendes en grans superfícies (IVGS) // Imatge extreta de l'Idescat

Taula índex de vendes en grans superfícies (IVGS) // Imatge extreta de l’Idescat

Líndex de vendes a les grans superfícies de Catalunya (IVGS) a preus corrents ha disminuït un 1,4% interanual al març respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Idescat. La disminució de les vendes s’ha registrat en els productes alimentaris amb un -4,2%, mentre que la resta de productes han incrementat les vendes, un 1,1%.

En l’acumulat dels primers tres mesos de l’any, la variació de l’índex ha estat del -0,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Aquest descens ha estat motivat pels productes alimentaris (-2,3%), mentre que En canvi, la resta de productes han augmentat un 1,1%..

A preus constants, eliminant l’efecte dels preus, l’IVGS ha mostrat un decrement interanual del 0,9% al març del 2015, motivat per la disminució de les vendes dels productes d’alimentació ( 5,5%). En canvi, la resta de productes han registrat un augment del 2,6% interanual.

Switch to mobile version