Autor Societat
12 Maig 2015 a 09:00

El CAT112 crea uns jocs interactius perquè els més menuts coneguin el telèfon d’emergències

Els jocs es troben al web 112.gencat.cat

Jocs interactius // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Jocs interactius // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El Telèfon d’emergències de Catalunya CAT112 ha creat uns jocs interactius que es troben al web http://112.gencat.cat/ca/nens-i-CAT112/ perquè els més petits es familiaritzin amb el telèfon d’emergències vàlid a tota la Unió Europea (el 112), el memoritzin i aprenguin quan s’hi ha de trucar i quan no.

Els jocs els troben separats en el menú principal en dos grups d’edat (fins a 6 anys i una franja de 7 a 13 anys), i es pot escollir entre quatre tipus de jocs: memòria, associació, trencaclosques o sopa de lletres. A cada franja d’edat hi ha tres trencaclosques diferents que ordenats configuren la vinyeta d’una situació d’urgència en què s’ha de trucar al telèfon d’emergències. Es tracta d’una eina de suport molt útil perquè els professors i els après puguin aprofitar per explicar quin és el procés d’una trucada i quina informació demana l’operador.

En el joc de memòria s’han de fer parelles a escollir entre situacions en què cal trucar al 112 i situacions en que no s’hi ha de trucar, els professionals que hi treballen o els diferents vehicles d’emergències. Aquest joc ajuda a familiaritzar-se amb els colors del vehicles o dels uniformes dels cossos actuants a més del logotip del 112. A cada connexió s’ordenen les peces de forma diferent de manera que els nens poden tornar a provar sort tants cops com vulguin sense repetir la partida.

Pel que fa la sopa de lletres amaga paraules relacionades amb el 112. El joc associatiu ajuda a aprendre què és una situació d’emergència. Consisteix en dibuixos de colors vius acompanyats d’un peu de foto descriptiu de les urgències més habituals en què ens podem trobar. També hi ha unes vinyetes de situacions en què no s’ha de marcar mai el número 112. Cada dibuix s’ha d’arrossegar cap al mòbil amb l’opció de trucar al 112 o cap al mòbil que indica “NO”.

Aquests jocs es van presentar com a prova pilot a l’estand de CAT112 en la darrera edició del Saló de la Infància i va tenir molt bona acollida entre els infants. El telèfon d’emergències 112 és gratuït, funciona les 24 hores, els 365 dies de l’any i és el mateix número de telèfon per a tots els països de la Unió Europea. Cada dia el CAT112 atén al voltant de 7.500 trucades relatives a urgències de diferent tipologia.

Switch to mobile version