Autor Cultura
3 Maig 2015 a 17:00

Els museus del mNACTEC registren més de 437.000 visites al 2014

La xarxa està formada per 26 museus industrials

Visitants del mNACTEC a Terrassa // Imatge del web Gencat.cat

Visitants del mNACTEC a Terrassa // Imatge del web Gencat.cat

Els 26 museus industrials i llocs d’interès patrimonial del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), distribuïts arreu del país, van rebre més de 437.000 visites l’any 2014, un 25% més que l’any anterior. En els darrers cinc anys, els museus del Sistema han rebut prop de 2 milions de visitants. Aquests museus expliquen el procés i la història de la industrialització a Catalunya mitjançant les seves col·leccions i/o la museïtzació de les diferents activitats productives que han existit.

Un dels objectius principals del mNACTEC és la preservació del patrimoni de la societat industrial a través del qual poder explicar la industrialització catalana com una de les característiques més significatives de la seva personalitat nacional. Per aquest motiu, l’any 1998 es va aprovar el Decret de creació de la primera xarxa temàtica nacional a redós del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. La seva missió és mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, molt especialment, la seva implicació i incidència social. La seu central del mNACTEC està ubicada a Terrassa, al Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construïda entre 1907 i 1908.

Switch to mobile version