Autor Societat
27 Maig 2015 a 11:30

Endesa adequa 12 torres de mitja tensió a Vic per evitar l’electrocució d’aus

Quasi 2 Km de línia

S'han ampliat les distàncies entre els cables i els elements en tensió de l'estructura per evitar l'electrocució d'aus

S’han ampliat les distàncies entre els cables i els elements en tensió de l’estructura per evitar l’electrocució d’aus // Imatge cedida per Endesa

Recentment, Endesa ha acabat els treballs de reforma tecnològica d’un tram de línia elèctrica de mitjana tensió a 25 kV que estava realitzant al nucli urbà de Vic per tal de minimitzar el risc d’electrocució d’aus.

La inversió total de l’actuació, aportada íntegrament per la Companyia, ha estat de més de 6.500 euros per adequar 12 torres metàl·liques amb una nova configuració de cablejat. S’ha substituït la disposició dels cables tot augmentant la seva distància entre sí, així com la distància amb les parts metàl·liques i els elements en tensió de la línia, de manera que en cas que les aus hi reposessin, es reduís el risc d’electrocució.

Amb aquest nou disseny, si les aus es posen sobre una de les torres, disposen de molt més espai per estendre les ales sense entrar en contacte amb els cables.

A més, l’actuació s’ha completat amb la substitució dels antics aïlladors per uns nous de polimèrics, fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona que aporten avantatges significatius respecte als que hi havia. Ara són més lleugers i tenen més resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades o les descàrregues de llamps; i faciliten la disposició del nou sistema per ancorar els cables amb les creuetes de la línia.

Tots aquests treballs s’engloben en el pla de millora de la xarxa de mitjana tensió que Endesa duu a terme a la comarca d’Osona per tal de protegir l’avifauna.

Switch to mobile version