Autor Societat
29 Maig 2015 a 14:00

La Diputació de Barcelona lliura les 1es motos elèctriques a 4 ajuntaments, entre ells a Manlleu

Un vehicle respectuós amb el medi que no emet CO2 ni fa soroll

Carme Trillas, regidora de Benestar Social de Manlleu amb un agent de la policia municipal de Manlleu. // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona (Foto: Diputació de Barcelona)

Carme Trillas, regidora de Benestar Social de Manlleu amb un agent de la policia municipal de Manlleu. // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona (Foto: Diputació de Barcelona)

La Diputació de Barcelona va fer entrega, dimecres passat, de quatre motocicletes elèctriques als ajuntaments de Manlleu, Sitges, Santa Perpètua de Mogoda i Dosrius.

Aquestes són les primeres motos elèctriques que es lliuren dins el programa d’implantació del vehicle elèctric, que s’impulsa des de l’àmbit de Medi Ambient. Fins ara, tots els lliuraments havien estat de bicicletes elèctriques. Aquesta prova pilot es tindrà en compte a l’hora d’efectuar noves entregues de vehicles elèctrics als municipis.

El lliurament forma part del plans d’implantació del vehicle elèctric, com a vehicle eficient i respectuós amb el medi ambient, ja que no emet CO2 ni fa soroll. El cost per quilòmetre recorregut està molt per sota del vehicle convencional i les seves prestacions són les mateixes que les d’un vehicle de combustió.

Els vehicles van estar recollits per part de representants dels quatre ajuntaments, en el cas de Manlleu, la persona encarregada va ser Carme Trillas, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Manlleu.  

Tres dels vehicles, també a Manlleu, es destinaran a serveis de la policia local, i en el cas de Dosrius, a serveis municipals.

En els darrers quatre anys, la Diputació de Barcelona ha lliurat un total de 86 bicicletes elèctriques a 74 municipis de Barcelona.

La corporació supramunicipal participa activament a l’Expo Elèctric, un esdeveniment que té com a objectiu impulsar l’ús del vehicle elèctric i i ensenyar als ciutadans les novetats del sector i també els beneficis ambientals del seu ús,  construint ciutats molt més habitables.

Switch to mobile version