Autor Política
22 Maig 2015 a 18:00

Les eleccions municipals determinaran la composició de les diputacions

Es celebraran aquest diumenge 24 de maig

Diputació de Barcelona // Imatge del web Gencat.cat

Diputació de Barcelona // Imatge del web Gencat.cat

Aquest diumenge es celebraran les eleccions municipals a l’Estat espanyol, on s’escolliran els membres que formaran part dels ajuntaments durant els propers quatre anys. Però aquestes eleccions també determinaran la composició de la Diputació de Barcelona ja que, en base als resultats obtinguts, els partits trien quins dels regidors escollits a cada municipi ocupen també un lloc de diputat. 

La Diputació de Barcelona té 51 diputats, que a la vegada i de forma obligatòria, són també regidors o alcaldes, ja que és a través de les eleccions municipals com es determina quins dels electes de cada municipi ocupen un lloc de diputat. Aquest sistema d’elecció es coneix amb el nom d’elecció indirecta, perquè els ciutadans no  trien directament els diputats, sinó a través dels comicis municipals.

La distribució dels diputats es fa per partits judicials de forma proporcional al nombre de residents. La demarcació de Barcelona es divideix en 14 partits judicials, a partir dels quals s’escullen el total de 51 diputats. El partit judicial amb més diputats és el de Barcelona (18), seguit de l’Hospitalet de Llobregat (6), Sabadell (4), Terrassa (4), Granollers (3), Mataró (3), Sant Feliu de Llobregat (3), Manresa (2), Arenys de Mar (2), Vic (2), Berga (1), Igualada (1), Vilafranca del Penedès (1) i Vilanova i la Geltrú (1). Actualment, el ple de la Diputació de Barcelona està format per 20 diputats de CiU, 19 del PSC-PM, 6 del PP, 4 d’ICV-EUiA-EPM i 2 d’ERC-AM.

Switch to mobile version