Autor Ensenyament
31 Maig 2015 a 09:30

mSchools premiarà les millors apps desenvolupades per estudiants

El premi serà una estada a un campus tecnològic

El Tecnocampus Mataró acollirà la presentació dels equips finalistes

El Tecnocampus Mataró acollirà la presentació dels equips finalistes // Foto: Joan Murcia

Enguany, el Mobile World Capital Barcelona juntament amb la Generalitat de Catalunnya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA, organitza la segona edició de l’App Awards Contest d’mSchools. Es tracta d’un concurs d’aplicacions mòbils que es celebra anualment en el marc de l’assignatura “Mobilitzem la Informàtica”, una optativa que ofereixen més de 300 centres a Catalunya.

En la seva primera fase ha atret un total de 134 projectes creats per alumnes de 4t d’ESO, batxillerat i cicle formatius de Grau Mitjà d’arreu del principat. Aquesta xifra representa un augment del 55% de la participació respecte a la primera edició del concurs.

El proper 5 de juny, el TecnoCampus de Mataró acollirà els 32 equips finalistes que presentaran els seus prototips d’aplicacions mòbils en un espai d’exposició que, simulant un recinte firal, els permetrà interactuar tant amb el públic com amb els jutges de la competició.

Un jurat professional serà l’encarregat de reconèixer les apps més innovadores per a quatre categories: robòtica i control de dispositius, oci i gestió personal, aplicacions educatives i serveis a la comunitat i ciutadania. Per a cadascuna d’elles es reconeixeran dos projectes, un desenvolupament per alumnes d’ESO i l’altre per alumnes de Batxillerat o Cicles Formatius que participen al concurs per primera vegada. A més, també s’entregarà un novè guardó per votació popular dels assistents.

Els integrants dels 9 grups guanyadors, prop de 45 estudiants, seran guardonats amb una estada a l’mSchools Tech Camp. Uns campaments tecnològics que tindran lloc per primera vegada a la Casa de Colònies Dom Bosco de Castellnou de Bages entre el 18 i el 26 de juliol i permetran gaudir d’una immersió completa en el món de la mobilitat i el disseny d’aplicacions a la vegada que ho compaginaran amb activitats d’oci i lleure.

L’experiència, dissenyada expressament per als alumnes guanyadors, els permetrà treballar amb docents experts en tecnologia, programació, disseny, creativitat o emprenedoria entre d’altres matèries. A més, els guanyadors també rebran un Chromebook per cortesia de Zurich, dispositiu amb què treballaran al campus d’estiu. Així mateix, Xnergic oferirà premis entre tots els finalistes.

“Mobilitzem la Informàtica” és  una de les iniciatives del programa mSchools. Durant el curs 2014-2015, unt total d’11.150 alumnes de secundària, majoritàriament de 4t d’ESO, han seguit el programa i per primera vegada, 8 centres de Formació Professional també. Aquesta incorporació ha permès que 500 alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà vinculats a la Informàtica i Gestió, Comerç i Arts Gràfiques hagin cursat també l’assignatura.

Els objectius de “Mobilitzem la Informàtica” són la conceptualització, disseny i desenvolupament de prototips d’aplicacions mòbils. Es pretén que els alumnes ideïn i desenvolupin conceptes creatius en forma d’app per tal d’aportar solucions a problemes del seu entorn i millorar hàbits quotidians.

Switch to mobile version