Autor Economia
9 Maig 2015 a 14:00

S’augmenta la inversió en obra social per al 2015

La Caixa i la Generalitat eleven el pressupost a 30 milions d’euros

Signatura del conveni // Imatge cedida per La Caixa

Signatura del conveni // Imatge cedida per La Caixa

Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement, i Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària “la Caixa”, van signar el dimarts la renovació del conveni de col·laboració en matèria d’obra social. A l’acte, que va tenir lloc a la seu del Departament d’Economia i Coneixement, també hi va assistir Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”.

Fainé va manifestar que “augmentem la nostra inversió social a Catalunya a través d’aquest acord amb la Generalitat, que fa palès el compromís sostingut de “la Caixa” en favor del benestar de les persones, especialment de les més vulnerables. La col·laboració del Govern ens permet arribar a l’arrel dels grans reptes socials del moment, i facilita la nostra actuació per donar més oportunitats a qui més les necessita”. Mas-Colell també va aprofitar per donar importància ala gran vàlua que la contribució de la Fundació Bancària “la Caixa” representa per a la xarxa cívica, social i culturaldel nostre país, i va subratllarl’aposta de l’entitat per la recerca com a motor del creixement econòmic i catalitzador del desenvolupament de la societat”.

En el marc de l’acord, “la Caixa” es compromet durant aquest any a destinar fins a 30 milions d’euros a projectes de caràcter social, socioassistencial, cultural, educatiu, científic i mediambiental. L’import és superior al de l’any 2014, quan s’hi van destinar 28,5 milions d’euros.

Com cada any, l’import total de la dotació es divideix en dos trams: el primer, de 25 milions d’euros, es destinarà a finançar programes o activitats escollits conjuntament per representants de la Generalitat i de “la Caixa”, al si de la Comissió de Seguiment del conveni, i el segon tram, de 5 milions d’euros, finançarà iniciatives que els departaments competents de la Generalitat hagin considerat prioritàries en funció de l’interès general.

Durant el 2014, la Generalitat i l’Obra Social “la Caixa” van desenvolupar projectes conjunts en quatre grans àmbits: social, científic, cultural i mediambiental. A l’àmbit social es van tractar l’atenció a la infància en risc, el suport a diferents centres de discapacitats i la cura de la gent gran. També es van facilitar beques de menjador i es va donar suport a entitats com Creu Roja, el Consorci Sant Gregori, la Fundació ASPAMIS i la Casa Sant Josep de Tarragona.

A l’àmbit científic, es van fer aliances amb l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i la Fundació Pasqual Maragall, a més de donar suport a institucions com l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron (projecte WIDER), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), entre altres. Finalment, a l’àmbit cultural, es va fer una col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Generalitat amb el programa Patrimoni en Acció, que dóna continuïtat al projecte Romànic Obert. A totes aquestes iniciatives s’afegeixen les diferents tasques dutes a terme per a la preservació d’espais naturals catalans.

Switch to mobile version