Autor Societat
5 Maig 2015 a 14:00

Tots els semàfors de Vic ja disposen d’avisadors acústics per a invidents

76 d’ells incorporen tecnologia Bluetooth

Semàfor de Vic // Imatge del web de l?ajuntament de Vic

Semàfor de Vic // Imatge del web de l?ajuntament de Vic

Aquest mes d’abril el 100% dels semàfors de la ciutat de Vic ja disposen d’avisadors acústics per a invidents i que funcionen amb un comandament a distància que activa la persona cega quan s’acosta al pas de vianants.

A més, 76 semàfors de la ciutat que ofereixen a més un altre sistema basat a partir de tecnologia Bluetooth de l’smartphone adaptat perquè aquelles persones que pateixen alguna discapacitat visual puguin travessar un carrer amb tota seguretat.

Per això s’ha utilitzat el Ciberpas Pasblue, a les següents cruïlles: passeig de la Generalitat amb carrer d’Enric Prat de la Riba; passeig de la Generalitat amb carretera de La Guixa; passeig de la Generalitat amb carrer de Raimon d’Abadal; passeig de la Generalitat amb Parc de Jaume Balmes; rambla Davallades amb carrer de Jacint Verdaguer; rambla de l’Hospital (des de carrer del Doctor Junyent fins Jaume Balmes); rambla del Bisbat amb la plaça de Santa Elisabet; rambla dels Montcada amb carrer del Bisbe Torras i Bages; plaça del Mil·lenari (inclou carrer de la Sagrada Família); ronda de Francesc Camprodon amb carrer del Pare Coll; ronda de Francesc Camprodon amb carretera Manlleu i La Guixa.

D’aquesta manera tots els semàfors disposen d’un sistema que s’activa a través d’un comandament que porta la persona invident. Quan el prem i és el seu torn, el semàfor emet el senyal que li indica que pot travessar.

El mateix passa en el cas dels 76 semàfors que incorporen el sistema del Bluetooth, que automàticament detecta el Bluetooth del mòbil de la persona que està al costat del semàfor i arribat el moment de travesser, s’activa el senyal acústic. Aquest sistema està homologat per la ONCE i una dels avantatges que incorpora aquest sistema és que està estandarditzat a nivell d’estat espanyol.

Switch to mobile version