Autor Ensenyament
16 Juny 2015 a 17:00

Ariadna Creus, del Col·legi Escorial de Vic, guanya un dels Premis UManresa de recerca de Batxillerat

Es van lliurar ahir a la Fundació Universitària del Bages

Foto de família dels alumnes premiats i membres del jurat // Imatge cedida per UManresa - UCC

Foto de família dels alumnes premiats i membres del jurat // Imatge cedida per UManresa – UCC

El Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) va ser l’escenari, ahir dilluns, de l’acte de lliurament de la catorzena edició dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat.

Els primers premis d’aquesta edició, patrocinats per Catalana Occident, Pirelli i Control Sistemes,  es van concedir a:

  • • Ariadna Creus del Col·legi Escorial de Vic pel treball de l’àmbit d’Educació titulat ‘La ceguesa, el món a les palpentes
  • • Clàudia Alcaraz de l’Escola Pia de Terrassa pel treball ‘La relaxació com a tractament’ en la modalitat de Ciències de la Salut,
  • • Maurici Soler de l’escola Joviat pel treball ‘Manresa i l’empresa familiar a partir del segle XX: expansió paral·lela’ en la modalitat d’Economia i Empresa

Pel que fa als accèssits, el de Ciències de la Salut ha estat per a Lídia Vicente i Anna Carranza, de l’Institut El Castell d’Esparreguera, pel treball ‘Els batecs de la por’; el d’Economia i Empresa s’ha concedit a Clara Fàbrega, del mateix centre d’Esparreguera, pel treball titulat ‘Projecte d’empresa: Forn Can Cols’; i en la modalitat d’Educació, l’accèssit ha estat per a Mireia Comas, de la Salle de Manlleu, pel treball ‘Emmirallant les matemàtiques?’.

Els guanyadors del Premi han rebut 700 euros i l’opció de gaudir d’un primer curs de docència gratuïta per a qualsevol de les titulacions de grau que s’imparteixen a la institució universitària manresana. També, els centres dels quals procedeixen els alumnes guanyadors, reben un premi de 150 euros. Els accèssits estan dotats amb 300 euros.

Durant l’acte de lliurament dels premis, el Dr. Pere Monràs Viñas, metge oncòleg, va parlat de les tres C imprescindibles per transformar la societat:

  • – Crear
  • – Compartir 
  • – Connectar

Monràs també va parlar de les emocions com a font de coneixement, de la necessitat de treballar més pel projecte de viure que no pas per l’ofici de viure i del camí del coneixement com el camí de la llibertat ‘que és entusiasmant i que un cop l’has tatstat ja no el deixes’. El conferenciant ha convidat tots els alumnes assistents ‘a donar tot el que tenen per trobar el plaer del que han aconseguit’.

El Dr. Pere Monràs Viñas és també el fundador d’Helix3c, una consultoria estratègica en economia i organitzacions de coneixement, docent del programa anual de Lideratge del CTI de Califòrnia, president fundador del Cercle per al Coneixement, vicepresident de la Fundació Cercle per al Coneixement, soci de Bionure, projecte social de recerca en malalties neuro-degeneratives i patró de la “World Biomimetic Foundation”.

L’acte d’ahir va concloure amb la intervenció del director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, que va posar de relleu la voluntat de la institució universitària de reconèixer l’esforç de l’alumnat de batxillerat amb els treballs de recerca, l’impuls que el professorat de secundària dóna a la investigació en aquesta etapa formativa i la voluntat d’incentivar, des de la universitat, la recerca entre els més joves.

Aquesta edició dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat ha rebut un total de 64 treballs, elaborats per 44 alumnes de 27 instituts d’arreu de Catalunya.

Switch to mobile version