Autor Economia
7 Juny 2015 a 09:30

El jurat de la 28ª edició dels Premis Pimes delibera les candidatures guanyadores

Els Premis tornen a tenir caràcter solidari

Jurat Premis Pimes 2015

Jurat Premis Pimes 2015 // Imatge cedida per PIMEC

Les 19 personalitats que formen part del Jurats dels Premis es van reunir per estudiar i deliberar sobre les 68 candidatures presentades, provinents de 59 empreses. Els Premis Pimes compten amb 4 modalitats: Pime més competitiva, amb categoria de micro, petita i mitjana empresa; Comerç més competitiu; Premi Fundació PIMEC; i, Premi a la qualitat lingüística en el món empresarial. El 57% de les candidatures són per la categoria  de pimes més competitiva; un 27% per la de valors d’empresa; un 9% a la de comerç més competitiu; un 7% a la de qualitat lingüística en el món empresarial.

Per territoris, el 76% de les empreses presentades són de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (45); el 8% són de la Catalunya Central (5); un 8% són de Girona (5); un 6% de Lleida (3), i un 2% de Tarragona (1).

Els sectors econòmics que representen les candidatures són: 33 de la indústria; 17 dels serveis, 11 del comerç, 1 del sector de la construcció. Per primera vegada 6 de les candidatures són de les TIC.

El Sopar solidari anual de PIMEC on s’entregaran els Premis Pimes 2015, es celebraran l’1 de juliol. Aquest any s’emmarquen en el Bizbarcelona, la principal plataforma que dóna suport a emprenedors, pimes i autònoms que busquen i troben oportunitats de negoci, i de la qual PIMEC és partner institucional.

També seran lliurats altres guardons que no van a Jurat com el Premi al Millor treball periodístic en termes econòmics, el Reconeixement en el comerç, el Premi a l’Experiència de col·laboració empresa-formació professional, el Premi a la Diplomàcia empresarial i el Premi a la Millor estratègia empresarial a través de la innovació i la internacionalització.  Artur Mas, president de la Generalitat, estarà present, i la quota íntegra del sopar que abonen els assistents es destinarà a una causa molt propera per a tots els emprenedors, el programa emppersona d’ajuda a l’empresariat, posat en marca per PIMEC a finals del 2009.

El Jurat dels Premis Pimes 2015 està format per: Maria Llanos de Luna, delegada del Govern a Catalunya; Irene Rigau, Consellera d’Ensenyament; Ferran Mascarell, Conseller de Cultura; Felip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació; Josep Ramon Sanromà,  Conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF); Jodri Nicolau, Director Territorial a Barcelona de Caixabank; Carlos Ventura, Director de Banca Comercial i director general adjunt de Banc Sabadell; Ignasi Farreres, President del Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES); Eugènia Bieto, Directora general d’ESADE; Jordi Canals, Director general de l’IESE; Javier Uriarte, President d’ENDESA Energía; Enrique Santiago, Director d’Administracions Públiques i Empreses a Catalunya de Telefónica de España, SAU; Enric Hernández, Director d’El Periódico de Catalunya; Martí Saballs, director adjunt d’Expansión; David Sánchez, Director general de Dormity.com; Josep González, President de PIMEC; Joaquim Llimona, President de la Fundació PIMEC; Alejandro Goñi, President de PIMEC Comerç; Miquel Camps Font, President de PIMEC Joves Empresaris.

Switch to mobile version