Autor Societat
7 Juny 2015 a 16:00

Els embassaments de les conques internes es situen al 89% de la seva capacitat

El volum actual de reserves garanteix les demandes ordinàries per 15 mesos

Embassaments // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Embassaments // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Els embassaments de les conques internes es situen al 89% de la seva capacitat amb 621 hectòmetres cúbics emmagatzemats a principis de juny. Aquest volum es superior al de fa un any que estava a 85% amb un volum de 592 hm, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. De totes maneres, arran de la falta de pluges i l’augment de les temperatures en el darrr més, s’ha reduït en 4 punts i 26 hectòmetres.

El volum actual del sistema Ter-Llobregat és superior al del promig dels darrers 10 anys que és de 511 hm3 i 83%.. Les principals demandes d’aquest sistema són l’abastament domèstic, el reg agrícola i els usos ambientals.

El sistema Ter-Llobregat se situa actualment al 89% de la seva capacitat (546 hm3), 3 punts i 22 hm3 més que fa un any. Els embassaments del Ter (Sau i Susqueda) estan al 90% (359 hm3), sis punts i 25 hm3 més que fa un any, mentre que els del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) se situen al 89% (546 hm3), 3 punts i 22 hm3 més que fa un any.

L’embassament de Darnius Boadella està al 92% amb 56 hm3 emmagatzemats. Les principals demandes per als propers mesos són l’abastament domèstic, els usos agrícoles i el cabal ambiental del riu la Muga. En canvi, el sistema Siurana-Riudecanyes disposa de menys reserves que l’any passat. Es troba al 87% amb és més de 15 hm3 emmagatzemats, mentre que fa un any se situava al 99% amb més de 17 hm3. Les demandes d’aquest sistema són l’abastament domèstic i els usos agrícoles.

Per últim, l’embassament de Foix, que destina part del recurs emmagatzemat a usos agrícoles, es troba en un estat similar al de fa un any (96% i 3,7 hm3).

Amb les reserves actuals es garanteixen totes les demandes ordinàries per a un període aproximat de 15 mesos. Tot i que Catalunya disposa d’altres fonts d’abastament que han augmentat la garantia en un 30% al sistema Ter-Llobregat en els darrers anys.

Switch to mobile version