Autor Política
15 Juny 2015 a 14:00

Isaac Peraire investit nou alcalde de Prats de Lluçanès

Jordi Bruch es situa com a cap de l’oposició

Isaac Peraire va ser investit alcalde després d'estar 8 anys a l'oposició

Isaac Peraire va ser investit alcalde després d’estar 8 anys a l’oposició // Imatge cedida per l’Ajuntament de Prats del Lluçanès

Durant el ple de constitució del nou Ajuntament del passat dissabte 13 de juny, Issac Peraire, nou alcalde de Prats de Lluçanès, va sentenciar “per Prats de Lluçanès i la seva gent, per la comarca del Lluçanès, per la justícia i la llibertat de tot el país i per imperatiu legal, sí, ho prometo”.

D’aquesta manera, el nou alcalde, nomenat per majoria absoluta després de rebre els vots de 6 regidors del grup municipal d’ERC, va rebre la vara de batlle de les mans de la regidora de CiU Mercè Perernau, manifestant que es comença una etapa nova en què des de l’Ajuntament s’ajudarà a fer un pas endavant.

Després de 8 anys a l’oposició, el cap de llista d’ERC liderarà el Ple Municipal rellevant a Lluís Vila, desprès de guanyar les eleccions més participades de la història de la democràcia al municipi. Fidel al plantejament d’ERC, el nou alcalde va recordar que es treballarà amb la màxima de “Prats som tots”, a l’hora d’emprendre totes les accions, fent-ne partícip a tothom.

Durant el discurs, Peraire va explicar que s’ha ofert un pacte de govern amb CiU que, malgrat encara no s’ha acceptat, està convençut que es poden fer grans accions plegats, i que el diàleg seguirà estant obert. De fet, ERC ha obert les portes a organismes locals com la junta de govern o a les taules de participació.

Els 11 regidors que constitueixen el nou consistori són Isaac Peraire, Montserrat Juvanteny, Ramon Font, Anna Plans, Glòria Borraleras i Iolanda Roset per ERC; i Jordi Bruch, Mercè Perernau, Jordi Batriu, Ariadna Ponsa i Judit Boatella per CiU.

Cal recordar que l’anterior batlle en les dues legislatures anteriors, Lluís Vila, va renunciar al seu càrrec com a regidor, tal com va explicar a l’últim ple del seu mandat; una renuncia que, juntament amb la de Josep Cruells, fins ara regidor d’Urbanisme i Obres, porta a Jordi Bruch a esdevenir cap de llista de Convergència i Unió a Prats i per tant a liderar la oposició.

Bruch va manifestar que treballarà des de la oposició amb la voluntat de fer un millor Prats, i va agrair la tasca de l’equip de govern sortint, així com de l’exalcalde, Lluís Vila, present entre els nombrosos assistents a la sessió. Jordi Bruch, també va manifestar la intenció de que el nou mandat sigui plural.

El proper dimecres 17 de juny, es celebrarà el primer ple extraordinari de la legislatura encetada el passat diumenge. En aquest es proposaran els cartipassos de cada regidoria i es convocarà oficialment la consulta per la comarca del Lluçanès pel proper diumenge 26 de juliol.

Switch to mobile version