Autor Societat
4 Juny 2015 a 11:30

La Cambra d’Osona engega la Garantia Juvenil

El programa inserirà joves menors de 25 anys en empreses

Joves pel carrer // Imatge del web de l'Ajuntament de Vic

Joves pel carrer // Imatge del web de l’Ajuntament de Vic

La delegació de la Cambra de Barcelona a Osona ha engegat aquesta setmana el programa “Garantia Juvenil Cambra”, que ajudarà a joves d’entre 16 i 24 anys a entrar en el mercat laboral. El pla està dissenyat per ajudar les empreses a trobar els perfils més adequats i contribuir així a reduir la taxa d’atur juvenil. A través del programa, de quatre anys de durada, es formaran joves per cobrir posicions laborals concretes. En aquest sentit, la Cambra té el coneixement de les necessitats de les empreses, una base de dades de 300.000 empreses i l’experiència en la gestió de pràctiques de formació professional.

Els joves comptaran amb una orientació laboral i un acompanyament individualitzat durant la formació, la qualificació i la inserció del jove. S’analitzaran les competències, interessos i grau de coneixements del jove i s’elaborarà un perfil professional que derivarà a una de les tres modalitats: Capacitació, Mobilitat i Dual. Cada una de les categories està dissenyada per donar resposta a diferents perfils laborals, nivell de capacitació i competències.

Al Pla de Capacitació, rebran formació presencial en competències digitals i noves tecnologies, idiomes, habilitats socials i tècniques per desenvolupar-se en el món de l’empresa i formació específica per desenvolupar una professió. Les accions que s’oferiran dins d’aquest pla són orientació laboral i formació: troncal i específica, segons el perfil del jove i les necessitats de l’empresa. Entre elles, la formació en el nínxol d’ocupació: en el cas que el perfil del jove s’adapti a una vacant d’una empresa, el jove rebrà formació a mida del lloc a ocupar, amb pràctiques i la posterior inserció laboral.

El Pla de mobilitat està pensat per a joves que vulguin trobar feina a un país europeu. En aquest pla es fa més èmfasi en la formació d’idiomes, en la immersió cultural en el país receptor i en el curs de competències específiques pel lloc de feina. S’acompanyarà el participant durant tot el procés previ al llançament i se’l recolzarà en el procés. Finalment, al Pla de Formació Dual el jove rep formació teòrica a través de Certificats de Professionalitat. Paral·lelament, rep formació pràctica en l’empresa i treballa amb un contracte per a la formació i l’aprenentatge.

L’objectiu de la Cambra de Barcelona és formar prop de 8.000 joves en total (7.828 durant quatres anys, és a dir, 1.957 joves l’any) i aconseguir la contractació del 36% d’aquests en els propers quatre anys.

Switch to mobile version