Autor Ensenyament
5 Juny 2015 a 11:30

La UVic-UCC acollirà el V International Workshop on Higher Education

Més de 50 ponents internacionals

Cartell del V International Workshop on Higher Education

Cartell del V International Workshop on Higher Education // Imatge del web de la UVic-UCC

A partir del proper 9 de juny i fins al 12 del mateix mes, el Campus Vic de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya acollirà per cinquè any consecutiu l’International Workshop on Higher Education (IWHE), organitzat per la UVic-UCC i patrocinat per l’Obra Social “la Caixa”.

L’objectiu és potenciar i visibilitzar l’activitat de recerca acadèmica desenvolupada a la UVic-UCC i posicionar-la a nivell internacional. Per aquest motiu, durant els quatre dies de trobada, s’han convidat acadèmics i investigadors internacionals de prestigi en totes les àrees de coneixement de la universitat, que oferiran xerrades i debats amb els experts locals.

La IWHE també inclou seminaris i tallers sobre projectes acadèmics internacionals. En definitiva, funciona com un aparador i espai de coneixement dirigit a tota la comunitat universitària però també a institucions privades i públiques.

La inauguració d’enguany serà el 9 de juny a les 12.00h a la Sala Segimon Serrallonga, i comptarà amb la presència del Rector de la universitat, Jordi Montaña, i del director de l’àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”, Enric Banda. Seguidament, el president a Europa del Royal Melbourne Institut of Technology, Colin Fudge, oferirà la conferència “The University in the changing world: global trends, higher education and strategic direction”.

Al llarg dels quatre dies de la trobada, visitaran la UVic-UCC diversos experts d’àrees de coneixement molt diverses. El director de l’Associació de Cooperació Acadèmica, Bern Waechter, un referent en tots els aspectes relacionats amb la internacionalització d’empreses i organitzacions, explicarà com aplicar aquest procés a un campus universitari. En aquesta mateixa línia, el professor emèrit de la Universitat de Maastricht, Bob Wilkinson parlarà de la internacionalització del currículum, i la doctora i experta en e-learning, Ebba Ossiannilsson, farà un taller sobre aquesta disciplina.

La doctora en Psicologia per la Universitat de Harvard, Shelley Carson, coneguda pels seus avenços en psicopatologia i l’ús de la creativitat com a eina de coneixement professional, oferirà una conferència sobre la creativitat dins el marc de les sessions sobre Economia i Empresa. En aquestes també hi participarà Josep Maria Canyelles, consultor reconegut internacionalment per la seva tasca al voltant de la Responsabilitat Social Corporativa de les organitzacions empresarials.

Pel que fa a la formació i pràctica esportiva, s’organitzaran diverses conferències entre les quals destaca la del doctor i especialista en màrqueting esportiu de la Universitat Politècnica de Cartagena, José Antonio Martínez; i la del doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de Vigo i expert en alt rendiment d’esports col·lectius, Carlos Lago Peñas.

Olga Goriunova, fundadora i editora de Computacional Culture, especialitzada en la relació entre la tecnologia i l’art contemporani, serà una de les ponents més destacades en l’àmbit de la comunicació. En el de la salut, la catedràtica de la Universitat Metropolitana de Ciències Aplicades de Helsinki, Jaana-Maija Koivisto, mostrarà els resultats del projecte NESTLED, d’aprenentatge basat en la simulació.

En la branca de les humanitats, destaca la xerrada de David Johnston, professor d’estudis hispànics a la Queen’s University de Belfast i, en l’àmbit de l’educació, la de David Block, investigador ICREA i professor del Departament d’Anglès i Lingüística de la Universitat de Lleida.

Una altra de les activitats destacades del IWHE són les sessions sobre mecatrònica, robòtica i materials, que comptaran amb la presència, entre d’altres, de Simon McCallum, professor de la Gjovik University College de Noruega, i les de l’àmbit multimèdia amb la directora de recerca del Serious Games Institute de la Coverty University del Regne unit, Pamela M. Kato.

Finalment, pel que fa a les  biociències, destaca la xerrada de David Gomez-Cabrero, del Karolinska Institut a Suècia; de Jaume Bacardit, de la University of Newcastle; i la participació activa dels membres de la Càtedra de la SIDA i malalties relacionades de la UVic-UCC.

El programa complet es pot consultar al web de la universitat. Si bé l’entrada és gratuïta, cal fer una inscripció prèvia al web de la UVic-UCC.

Switch to mobile version