Autor Societat
29 Juny 2015 a 16:00

L’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Pasqual Maragall presenten el projecte solidari “90 milles contra l’Alzheimer”

Presentació del projecte "90 milles contra l'Alzheimer"

Presentació del projecte “90 milles contra l’Alzheimer” // Imatge cedida per l’Obra Social “la Caixa”

El passat divendres 26 de juny, es va presentar al CaixaForum de Barcelona, la iniciativa solidària “90 milles contra l’Alzheimer”, organitzada pel Club Esportiu Olímpic Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”, en benefici de la Fundació Pasqual Maragall.

Aquest projecte és una travessa èpica entre Sóller (Mallorca) i Barcelona que duran a terme cinc remers, que recorreran 90 milles nàutiques – 167 quilòmetres – amb unes 100.000 palades, cadascuna de les quals es podrà adquirir per un euro. L’objectiu de la iniciativa és recaptar 100.000 euros per destinar-los íntegrament a la Fundació Pasqual Maragall per a la investigació sobre l’Alzheimer.

Es preveu que aquesta travessa duri un total de 20  hores, i el dia de sortida serà marcat pels serveis meteorològics de TV3. Malgrat el dia concret doncs, encara no se sap, està previst que la travessa tingui lloc a mitjans de juliol el dia 11, 12, 18 o 19. El mateix Tomàs Molina, a través de TV3, serà l’encarregat de donar-ne el tret de sortida.

Els cinc remers de l’equip del Club Esportiu Olímpic Barcelona no són esportistes d’elit, sinó persones amb diverses professions que comparteixen l’afició al rem. Durant la travessa per tal que puguin anar descansant, cada mitjan hora un d’ells farà de timoner. Els cinc remers, a dia d’avui són Jaime Ros García, Sinuhé Pérez Mayoral, Josep Ventosa Puyané, Àlex Moya i Giné, i Stefano Ottazzi. Tots ells han estat entrenats per l’atleta internacional i entrenador d’atletisme per la Federació Espanyola d’Atletisme, Domingo Mayoral Rubín.

L’embarcació escollida per afrontar el repte és un bot Filippi batejat “Pasqual Maragall”. Aquesta és l’opció òptima per a aquest tipus de travesses, amb 10,2 metres d’eslora, 1,18m de mànega, i 150 Kg de pes, disposa d’una obra morta de 2,4 metres per 25 centímetres. Es tracta doncs, d’una embarcació eficient, que permet transmetre a l’aigua la major part de l’energia dels remers, i sòlida, ja que està construïda amb fibra de carboni i Kevlar.

La recaptació de les palades es farà mitjançant diverses vies: enviant un SMS amb la paraula “MILLA” al número 28058; fent una donació a través dels webs www.reto90millas.com o www.migranodearena.org/es; o bé fent una transferència al compte de “la Caixa” ES89 2100 6887 6702 0004 0635 amb el concepte MILLA.

L’acte de lliurament de la recaptació es celebrarà el 19 de setembre del 2015, dos dies abans del Dia Internacional de l’Alzheimer, i coincidint amb la regata Barcelona Skyline organitzada pel Club Esportiu Olímpic Barcelona.

Actualment, l’Alzheimer afecta entre 500.000 i 800.000 persones a Espanya, i encara se’n desconeixen pràcticament l’origen i les causes, es diagnostica tard i no existeix cap tipus de medicació que endarrereixi o freni el seu curs. El que si que se sap és que l’Alzheimer comença entre quinze i vint anys abans de l’aparició dels primers símptomes, i que si aquests s’endarrerissin només cinc anys, el nombre de persones malaltes es reduiria gairebé a la meitat.

Switch to mobile version