Autor Societat
17 Juny 2015 a 17:00

RUVic, la residència universitària de la UVic, serà l’allotjament més gran de la comarca d’Osona

L’equipament dispondrà de 380 places

D'esquerra a dreta: Carme Sanmartí, Joan Barceló Carrió, Cristina Carrió, Jordi Montaña, Joan Barceló Homs i Montse Simon // Imatge cedida per UVic

D’esquerra a dreta: Carme Sanmartí, Joan Barceló Carrió, Cristina Carrió, Jordi Montaña, Joan Barceló Homs i Montse Simon // Imatge cedida per UVic

La residència universitària RUVic, financiada i construïda per un grup empresarial, és fruit de la col·laboració entre el sector privat i la Universitat. Estarà enllestida aquest estiu i a partir del setembre ja podrà acollir els primers residents. L’equipament que estarà obert als estudiants i al públic en general, becarà 10 places per estudiants

La UVic-UCC i la residència universitària RUVic van formalitzat ahir un conveni de col·laboració a través del qual aquest nou equipament passa a ser un centre vinculat a la Universitat. Amb aquest conveni, que van signar el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el president de Sagitari, Joan Barceló, s’ha tancat un dels projectes més significatius de col·laboració entre la Universitat i el sector privat. Per Barceló, la construcció de la residència és un projecte “molt plaent per la funció social que té” mentre que Montaña ha destacat els bons resultats d’aquesta “entesa entre el sector privat i la Universitat”.

La residència universitària RUVic // Imatge cedida per la UVic

La residència universitària RUVic // Imatge cedida per la UVic

La RUVic, la residència del Campus UVic, estarà llesta al juliol i ja podrà acollir els primers residents el curs  2015-2016, a partir del setembre. Amb 242 habitacions -incloses cinc suites- i 380 places, la nova residència serà l’allotjament amb més capacitat de la comarca d’Osona.

La RUVic també estarà oberta al públic en general i s’hi podrà reservar una habitació per a una estada curta a la ciutat, com ara un cap de setmana. Es tracta d’un equipament privat i costejat totalment per l’empresa osonenca Sagitari que donarà resposta a una de les necessitats de la Universitat i de la comarca: disposar d’un espai per als estudiants i també per a les persones que provenen d’altres ciutats o països i que participen en els actes que organitza el centre.

La residència té cinc pisos i forma de L, està ubicada al carrer Miquel Llor número 18, a prop de la zona del Nadal i a pocs metres de la UVic. Les 242 habitacions estan repartides pels cinc pisos de l’edifici i compten amb cuina office, bany, un llit, un escriptori, telèfon propi i wifi.

Plànol de la residència universitària RUVic // Imatge cedida per la UVic

Plànol de la residència universitària RUVic // Imatge cedida per la UVic

La RUVic ofereix una sèrie de serveis comuns, com ara wifi lliure a tot l’edifici, una aula d’informàtica, una biblioteca, una bugaderia autoservei, un bar, màquines de vending, una sala de jocs, un gimnàs, una sala de televisió i una recepció que atendrà els clients en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i que estarà operativa les 24 hores del dia. Tot el material i informació també serà quatrilingüe. Els residents tindran a la seva disposició altres serveis, com una fotocopiadora o la neteja de la seva habitació, tot i que aquest tipus d’accessoris seran opcionals.

Tots els espais comuns: la sala d’estudi, la de televisió, la de jocs, la bugaderia, el bar i la cuina amb menjador, es trobaran a la planta baixa de l’edifici. La porta principal d’accés, que comunicarà amb un ampli vestíbul interior, està encarada al carrer Miquel Llor.

Els cinc pisos superiors acolliran les 242 les habitacions, entre dobles, individuals i suites. Hi haurà dos tipus d’habitacions individuals i dobles: l’estàndard i la superior. La diferència entre una o l’altra seran els metres quadrats: les habitacions estàndard seran una mica més petites que les superiors, però els serveis seran els mateixos.

A més, la RUVic oferirà anualment deu places becades en habitacions dobles per als estudiants de la UVic-UCC i facilitarà deu nits d’estada gratuïta a la Universitat per allotjar-hi conferenciants o professorat visitant.

 

Switch to mobile version