Autor Ensenyament
30 Juny 2015 a 11:30

La UVic-UCC i la Fundació Ship2B impulsaran projectes innovadors, rendibles, escalables i d’alt impacte social

La UVic-UCC oferirà mentoratge i assessorament en el marc del programa B-Challenge

uvicuvic

El rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña, i el director general de la Fundació Ship2B, Xavier Pont. // Imatge cedida per la UVic-UCC.

El rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña, i el director general de la Fundació Ship2B, Xavier Pont, van signar dijous un conveni de col·laboració entre ambdues entitats. La finalitat d’aquest acord és l’impuls de projectes innovadors, rendibles, escalables i d’alt impacte social, en el marc dels programes d’acceleració de la Fundació Ship2B. En aquest sentit, la UVic-UCC oferirà mentoratge i assessorament en els projectes que participen al programa B-Challenge, el programa d’acceleració d’innovacions socials, i intentarà replicar models de negoci social d’èxit en altres indrets, amb emprenedors locals, entre altres.

Ship2B és una fundació que té per missió impulsar projectes, públics i/o privats, d’innovació social, amb l’objectiu de donar resposta a les problemàtiques i els reptes econòmics, socials i mediambientals de la societat. Segons la Fundació, s’entén una empresa social com la que té per missió i intenció la resolució d’un problema social o mediambiental clarament identificat, que busca ser econòmicament sostenible i rendible, que prioritza la reinversió dels beneficis en la causa social i que es comporta èticament.

Ship2B compta amb dos programes d’acceleració per a emprenedors, B-Challenge i B-Ready, i la seva comunitat d’impacte, B-Funders. A través d’aquests, la Fundació selecciona els millors projectes, els hi busca mentors i els ajuda a obtenir finançament. En aquest cas, el rol de la UVic-UCC és el d’assessorar els projectes escollits i, si hi ha possibilitat, posar-los en contacte amb els seus grups de recerca a través de l’Oficina de Recerca i Transferència de Coneixement (OTRI).

Alguns dels projectes accelerats des de la Fundació Ship2B l’any 2014 són una plataforma online per intercanviar joguines de segona mà, una xarxa professional per a empreses que volen contractar persones amb discapacitat, o una plataforma que recompensa les coses bones que fas pel teu entorn, entre altres.

Switch to mobile version