Autor Cinema, teatre i televisió
7 Juliol 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Ahora y siempre

Adolescents amb càncer, novament

Ahora y Siempre

Ahora y Siempre

DRAMA. R.U. Estrena a Espanya: 2012. Dirigida per: Ol Parker. Repartiment: Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Kaya Scodelario, Rose Leslie

Per desgràcia tothom conèixer algú que hagi patit algun càncer. Per aquesta raó Ahora y siempre (basada en la novel·la de Jenny Downham), amb la premissa d’una jove amb càncer terminal, té assegurada una gran majoria que plori i es senti identificada al visionar-la. El film va ser tapat per l’estrena de Bajo la misma estrella la qual està basada en el best-seller de mateix nom i que recórrer a una temàtica similar: adolescent amb càncer que es mostra forta davant l’adversitat i troba l’amor de la seva vida.

Ahora y siempre recupera l’essència de Un paseo para recordar en la qual, una jove amb càncer realitza una llista de les seves prioritats, poc temps després coneix a un noi que l’ajuda a complir tot allò que hi té apuntat. Per tant, es pot resumir el film de Parker unint les sinopsis de Bajo la misma estrella i Un paseo para recordar afegint-hi la simplicitat amb la que es recórrer al sentimentalisme no només amb una trama típica, sinó amb una música moderna i amb actors com Dakota Fanning i Jeremy Irvine que són propers al públic òptim al qual va dirigit.

El que salva al film de traspassar la línia de l’estereotip és la veu en off de la protagonista Tessa Scott (Dakota Fanning) i el seu comportament vers els seus pares ja que continua sent una adolescent mal educada centrada en l’amor i en divertir-se.

Tot i la tipicitat que en certs instants frega, inclòs l’evidència, el film presenta una trama on cada personatge és un món molt diferent que provoca que els sentiments que transmeten arribin, a vegades, a traspassar la pantalla. A més, el que el salva de recaure en el tòpic és l’indret on transcorre tota l’acció, en concret els penya-segats de Brighton que serveixen a la protagonista com a espai d’escapament i a la vegada provoquen la sensació de ser el Cel particular de la jove

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version