Autor Cinema, teatre i televisió
21 Juliol 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Juntos y revueltos

Sàtira o comèdia?

Juntos y revueltos

Juntos y revueltos

COMEDIA. EE.UU. Estrenada: 2014. Dirigida per: Frank Coraci. Repartiment: Adam Sandler, Drew Barrymore, Wendi McLendon-Covey, Bella Thorne. Duració: 117min

Després de la riallera El Chico ideal (F. Coraci, 1998) i la entretinguda 50 primeras cites (Peter Segal, 2004) Sandler i Barrymore s’uneixen altra vegada per portar a la gran pantalla una comèdia on el que  predomina és la recopilació de personatges i gags dels altres dos films més que no l’aprofitament de la química que tenen davant la càmera: Juntos y revueltos.

Coraci, director del llargmetratge, sembla haver realitzat el film amb la simple intenció de passar una agradable estona i recordar els vells temps de la parella còmica. Una cita a cegues desastrosa és la causant de les 2 hores següents on el que es mostra és una sàtira negre sobre els ressorts que, en certs instants, arriba a rosar el racisme. Però per sort, no tot són desgràcies en aquesta comèdia, molts dels esquetxos que protagonitzen el tàndem Barrymore-Sandler són els que donen vida i alegria al film fent que arribi a catalogar-se com a passable.

Un dels punts forts que té Juntos y Revueltos és  l’indret on succeeixen la major part dels fets: Àfrica. Un lloc exòtic i màgic que anima als personatges a desconnectar de la quotidianitat de les seves vides i fer el que no s’atrevirien. El cas de la filla gran de Sandler (interpretada per Bella Thorne) és el més significatiu ja que passa de ser vista com un noi a ser una noia de caps a peus. Però possiblement el que més molesta d’aquesta actriu és el protagonisme innecessari que se li dóna treien així importància ,i minuts de diversió, a la parella central.

Tot i que el més positiu del film sigui el retorn del tàndem Sandler-Barrymore cal destacar la sorprenent falta de gràcia que presenta Sandler per separat. Només amb la col·laboració de l’elegant i riallera Barrymore és quan es pot apreciar la chispa que, en el seu moment, va predominar en les seves actuacions.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version