Autor Societat
17 Juliol 2015 a 09:00

Eduard Biosca, l’humorista optimista global

Entrevista a l’actor que fa de Sr. Bohigues

Pose bohigues 1 (p)Eduard Biosca és un humorista nascut a Terrassa. A part de la seva faceta d’actor i guionista, ha dedicat tota la vida a discutir amb els pessimistes. I sempre ha tingut la raó! I si no la té, la tindrà. Com tots els optimistes!

Actualment se’l pot veure de gira per teatres de tot el país amb “Com acabar amb els pessimistes”  i amb “EL PENSADOR DE BARRA LLIURE“. També se’l pot escoltar a la ràdio, com a senyor Bohigues, a Versió RAC1. A més a més, des d’aquest mes de maig apareix en cada capítol del nou programa de TV3 anomenat “CÒMICS”. Al llarg de la seva carrera ha publicat dos llibres: Optimisme Global i Barra Lliure.

Avui podem veure a Eduard Biosca a Luz de Gas a l’espectacle El Pensador de Barra Lliure.

 

Qui és Eduard Biosca?

Principalment una persona, espero (riu). Però si em preguntes a què em dedico, et diré que a crear humor. Jo em considero més humorista que actor. I a part també em defineixo com a optimista global.

Qui és el Sr. Bohigues i com neix?

És un personatge que neix el 2001 a l’espectacle HUMOR SÀPIENS de la companyia POCACONYA. En aquest espectacle buscàvem la intel·ligència al planeta terra. Cada esquetx era un lloc on la buscàvem i un d’ells era un bar on hi havia un bocamoll. El personatge va tenir molt d’èxit i el vam fer protagonista del següent espectacle que es deia ELS BOCASSES. El Toni Clapés el va veure li va agradar i el va portar a la ràdio. Ara té un espectacle on actua tot sol: EL PENSADOR DE BARRA LLIURE (Aquest divendres es representa a LUZ DE GAS)

Diuen que ha creat un nou concepte, l’optimisme global, que a més és un dels seus llibres. Que és?

És ser optimista amb el futur de l’ésser humà.

Tothom pot ser optimista? clar.
 i pessimista? També.

De poder, podem ser-ho tot. De fet, depèn de la circumstancia ens convé ser una cosa o una altre. Però jo no parlo de l’optimisme convencional sinó del global. Jo crec que en general el món poc a
poc va a millor. Això no vol dir que estiguem bé, sinó millor. Jo crec que hi ha més arguments per ser optimista global que no pas pessimista global. Ni l’optimista ni el pessimista sabem que passarà en el futur, però si analitzem científicament l’evolució de l’ésser humà ens adonarem que sempre hem acabat anant a millor en tots els sentits. Malgrat encara el món va molt malament, jono em canviaria per cap altre època de la historia.

Que podem trobar als seus llibres (“Optimisme global” i “El  pensador de barra Lliure”)?

El de l’Optimisme Global, hi trobarem 100 frases  típiques de pessimista (que jo anomeno FTP) rebatudes amb arguments que jo crec que són molt evidents. I a EL PENSADOR DE BARRA LLIURE hi trobarem un text d’humor 100%. Una entrevista molt completa al senyor Bohigues on cada pregunta es un acudit.

És una persona molt polifacètica……radio, tele, llibres, teatre…..Amb quin es queda?

Amb tots. Tots els mitjans són vàlids. El que fa bo o dolent un mitja és el contingut. Hi ha programes bons i dolents en tots els mitjans.

Aprofitant l’avinentesa……creu que els grecs poden ser optimistes?

Els grecs tenen molts motius per estar preocupats i fins i tot angoixats, però si cauen en el pessimisme, estan perduts. Però et recordo que jo sóc optimista global. Quina era l’esperança de vida dels ciutadans grecs en el passat? Miri les dades i veurà que ells tampoc no es canviarien per cap època passada. És cert, que no evolucionem en línia recte sinó amb alts i baixos (dibuixant dents de serra) però acabaran sortint de la crisi i progressant tard o d’hora segur.

Hi ha una recepta màgica per ser optimista?

No. Si fos fàcil ser optimista, tothom ho seria, perquè les avantatges son claríssimes. No hi ha res que limiti més a l’ésser humà que el pessimisme. L’optimisme fa que facis coses, t’anima,et dóna vida. Aquestes coses si son encertades, això que tens, si no ho són, hauràs après de l’experiència. No hi ha major fracàs que no haver-ho intentat!
Aquest país necessita una bona dosis d’optimisme, hi ha molta gent passant’ho malament….que segurament no ho siguin gens d’optimistes. Que els podem dir?

A una persona que les coses li van be, és bo ser optimista, per una persona que li van malament, no només es bo, sinó que a mes no té més remei que ser-ho. És impossible trobar una solució a un problema si abans no has cregut que la podries trobar. Per tant, a al força abans has hagut de ser en algun moment optimista. Això no treu, però que com pitjor és la circumstancia més difícil és
ser optimista.

Switch to mobile version