Autor Notícies
9 Juliol 2015 a 16:00

El Govern aprova el Programa d’activitats anual per a la seguretat viària

El programa consta d’un total de 90 accions

Els consells són tant per abans, com durant el viatge

Els consells són tant per abans, com durant el viatge // Imatge del web de la Generalitat

El Govern ha aprovat el Programa d’activitats anuals per a la seguretat viària per al 2015. Les accions s’emmarquen en la concreció del Pla de Seguretat viària 2014-2016 i tenen l’objectiu fixat en el Pla de reduir un 30% les víctimes mortals per sinistres viaris. Les accions dels diferents departaments de la Generalitat en el marc del Programa d’activitats per a la seguretat viària 2015 tenen un pressupost de 158.398.564,00€.

S’incorporen un total de 90 actuacions, desplegades en 407 activitats proposades pels diferents departaments de la Generalitat. A la vegada, s’estructuren al voltant de 6 objectius estratègics: Protegir els usuaris de la mobilitat i control eficaç de les conductes de risc; impulsar un espai continu de seguretat viària (zones urbanes i interurbanes); involucrar i coordinar entitats públiques i privades en la millora de la mobilitat segura; disposar de les estructures, instrumentals i mecanismes de gestió de seguretat viària que permetin la consecució de resultat; facilitar l’aprenentatge de la mobilitat segura al llarg del cicle vital; i, potenciar l’R+D+I a la seguretat viària.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha destacat la implantació i obtenció de l’ISO 39001 en matèria de gestió de trànsit i de seguretat viària.

Des del SCT es va impulsar en el marc del programa un distintiu d’autoescoles de qualitat que suposarà una acreditació (AeQ). A més, en el Programa d’activitats anual per a la seguretat viària es preveu la creació d’una càtedra universitària de Seguretat Viària de Motocicletes centrada en la investigació, la recerca i la innovació en la sinistralitat.

Algunes de les altres actuacions previstes en el Programa són la posada en marxa de l’app Conduint en el marc de la campanya “Vius connectat. Conduint desconnecta” per evitar les desatencions amb aquests dispositius de telefonia mentre s’està circulant.

En el programa es recull activitats per a la millora de la seguretat viària a Catalunya com són l’Ajuntament de Barcelona, les diputacions, l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, Abertis, APPLUS-IDIADA, Federació d’Autoescoles de Catalunya, Fundació Institut Guttmann, entre d’altres.

Switch to mobile version