Autor Futbol
13 Juliol 2015 a 11:30

La Fundació UE Vic tindrà presència a totes les categories del futbol base

Disposarà d’almenys un equip per categoria

Fundació UE Vic // Imatge cedida per la Fundació

Fundació UE Vic // Imatge cedida per la Fundació

La Fundació Unió Esportiva Vic disposarà almenys d’un equip a totes les categories del futbol base. A dos mesos de l’inici de la temporada, l’entitat ja ha rebut prou inscripcions per garantir-ho. La Fundació tindrà equips des de l’escola de futbol, oberta als nens i nenes d’entre 4 i 5 anys, fins al juvenil i l’amateur, que estan formats pels esportistes de més de 17. Ramon Carrascal, director esportiu, assegura que una vegada assolida aquesta fita, s’obre la porta a crear una segona línia d’equips per a cada categoria.

Els acords amb la UE Vic, que considera la Fundació el seu nou filial, i el FC Calldetenes, han permès muscular i començar a articular els conjunts del futbol base de la nova entitat vigatana. Així doncs, la Fundació disposarà almenys d’un total de 10 equips: un de l’escola, un prebenjamí, un benjamí, un aleví, un infantil, un cadet, un juvenil, un amateur que jugarà a Tercera Catalana i dos equips vinculats a l’Associació Sant Tomàs i a la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona per a persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual o problemes de salut mental. Carrascal va afegir que “tot sovint, els nois i noies més petits s’inscriuen al setembre, per això no descartem tancar més equips d’aquestes categories a principi de temporada”.

La Fundació ja té definit el calendari de la pretemporada, que començarà la primera setmana de setembre. Diversos clubs que organitzen tornejos han convidat els equips de l’entitat vigatana per preparar el curs en les seves competicions. També s’han tancat els partits amistosos que cadascun dels equips del futbol formatiu disputarà. En paral·lel, aquesta setmana s’ha conegut el calendari de Primera Catalana i de la pretemporada del primer equip de la UE Vic.

El passat dijous es va presentar l’equip tècnic de l’entitat, format per professionals titulats per la Federació Catalana de Futbol que desenvoluparan una doble funció: per una banda, hauran de preparar tècnicament els esportistes i, per l’altra, hauran de desenvolupar les seves competències pedagògiques a través del programa de treball en valors que promourà l’entitat. Els entrenadors han estat seleccionats a partir del seu perfil per la direcció esportiva del club. Cada equip disposarà de dos tècnics titulats, la tasca dels quals estarà supervisada per l’Àrea Metodològica, que marcarà les línies estratègiques del futbol formatiu. Gil Orriols, expreparador físic del Barça, del Montreal Impact de Canadà i de l’Aspire de Qatar, serà l’encarregat de dirigir aquest departament.

Switch to mobile version