Autor Societat
17 Juliol 2015 a 11:30

La recerca a la Catalunya Central ha augmentat els darrers cinc anys tot i la crisi

La presentació del document complet es farà el 20 de juliol

Recerca // Imatge del web de Pixabay

Recerca // Imatge del web de Pixabay

La recerca a la Catalunya Central ha augmentat tant en quantitat com en qualitat els darrers cinc anys malgrat l’impacte de la crisi econòmica. Aquesta és la principal conclusió que es desprèn de la quarta edició de l’informe quinquennal que elabora cada any des del 2012, l’Observatori de la Recerca a la Catalunya Central.

Els resultats de l’informe, que ha fet la recerca que s’ha desenvolupat a l’Anoia, al Solsonès, al Bages i a Osona entre el 2010, assenyalen un augment del número de projectes d’investigació i de les cites. El document incorpora l’índex h, un indicador que combina el número de publicacions amb la quantitat de vegades que s’han esmentat en altres treballs o articles per tal de determinar no només el volum de la recerca, sinó també la seva qualitat. Respecte l’informe anterior, l’índex ha augmentat entre un i dos punts a totes les comarques analitzades

Des de la seva creació l’Observatori de la Recerca a la Catalunya Central presenta cada any un estudi bibliomètric de la recerca elaborada a les comarques del centre del país. Segons els promotors, l’objectiu estratègic del projecte és emprar l’indicador com a una eina que faciliti l’anàlisi de l’evolució de la recerca de tal manera que esdevingui un suport per a les institucions en la gestió de la investigació del coneixement.

La presentació del document es farà el proper dilluns 20 de juliol a la sala Segimon Serrallonga del Campus UVic de la Universitat de Vic en un acte presidit pel vicepresident de Recerca i Professorat del  centre, Jordi Villà.

Switch to mobile version