Autor Sanitat
9 Juliol 2015 a 14:00

La Unitat de Salut Internacional d’Osona podrà vacunar contra la febre groga

Fins ara s’havien de desplaçar a la Unitat de Drassanes de Barcelona

Febre groga // Imatge del web de CCMA

Febre groga // Imatge del web de CCMA

Desprès de llargs tràmits, el Ministeri de Sanitat, a través del Departament de Salut, ha atorgat facultats a la Unitat de Salut Internacional d’Osona, ubicada a Vic, de la Gerència Territorial de l’ICS a la Catalunya Central, per poder administrar i certificar les vacunes regulades pel Reglament sanitari internacional entre les quals hi ha la vacuna contra la febre groga, una malaltia que afecta sobretot països de l’Àfrica subsahariana i l’Amèrica del Sud.

També és podrà administrar la vacuna tetravalent contra la meningitis, necessària per viatjar a l’Aràbia Saudita. La gran immigració dels països d’aquestes àrees que te la comarca d’Osona ha estat un fet determinant per situar aquest servei a Vic. També inclourà el Vallès Oriental, el Ripollès, la Garrotxa i altres territoris propers.

Fins ara les persones que s’havien de vacunar per prevenir la febre groga s’havien de desplaçar a la Unitat de Drassanes de Barcelona. Durant el 2014 es van derivar a Barcelona 140 viatgers des de Vic, 52 viatgers des de Manresa i 52 més des d’Igualada.

Actualment a les comarques centrals hi ha unitats de salut internacional a Vic, Igualada i Manresa què poden atendre una part significativa dels viatgers que s’adrecen a zones del planeta on la vacunació és obligatòria o recomanada. Des del 2005 les administracions públiques estatals no havien revisat ni atorgat noves autoritzacions subjectes al Reglament sanitari internacional.

En el decurs de 2015 aquestes unitats han atès 282 persones a Osona, 182 al Bages i 214 a l’Anoia.

Switch to mobile version