Autor Ensenyament
31 Juliol 2015 a 11:30

La UVic-UCC prepara el primer Grau en Enginyeria de l’Automoció de Catalunya

Ha signat un acord amb el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya

Conveni entre la UVic-UCC i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya // Imatge cdida per la UVic-UCC

Conveni entre la UVic-UCC i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya // Imatge cdida per la UVic-UCC

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) està preparant per al curs 2016-2017 la programació del primer grau en enginyeria de l’automoció de Catalunya juntament amb el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC). Aquest grau pioner oferirà als alumnes coneixements en profunditat de disseny, mecànica, electrònica i informàtica, aplicats a l’automòbil. La UVic-UCC ja ha transmès al Consell Interuniversitari la petició de poder fer aquest estudis.

La formació es basarà en el mètode d’aprenentatge a través de casos i amb una àmplia vessant pràctica. Les classes es faran totes en anglès, llevat d’algunes assignatures estratègiques  vinculades al món de l’empresa que es farien en català o castellà per tal de millorar la integració dels estudiants internacionals al mercat laboral de Catalunya i Espanya. Els estudiants podran combinar estades de durada variable a la Universitat, amb estades llargues  als centres de treball de la indústria de l’automoció.

Respon a les demandes del sector automobilístic

La indústria de l’automoció és actualment un dels sectors capdavanters de l’economia mundial i Catalunya compta amb un important nombre de fabricants i subministradors de primer nivell, que requereixen una formació específica per respondre a les necessitats de nous productes i serveis. Les indústries requereixen cada vegada més requereix  professionals amb un perfil tècnic, que siguin capaços de  desenvolupar l’activitat en oficines tècniques, departaments de disseny o R+D+i, i que puguin accedir a una formació més especialitzada en determinats àmbits d’actuació. Aquest grau dóna resposta a aquestes sortides professionals

Conveni de col·laboració entre les dues entitats

El rector de la Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña i el representant del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, Vicenç Aguilera, ja han signat  l’acord de col·laboració per desenvolupar conjuntament aquest grau que es desenvoluparà a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC.

Amb aquest nou grau,  que oferirà una formació innovadora pel que fa a metodologia i pla d’estudis es complementen els estudis, complementarà els estudis d’enginyeria que ja ofereix la universitat, com l’Enginyeria Mecatrònica, l’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i l’Enginyeria en Tecnologies Industrials. El nou grau es nodrirà, a més, de la recerca que impulsen els Grups de Mecatrònica i Modelització Aplicada a la Tecnologia de Materials (GRMECAMAT) i el grup de Tractament de Dades i Senyals (GRTDS).

D’altra banda, aquesta nova titulació facilitarà la creació d’un centre de recerca i transferència de coneixement específic d’aquest àmbit.

Switch to mobile version