Autor Sanitat
14 Juliol 2015 a 11:30

Manlleu torna a donar sang

Serà dissabte a l’espai de l’Hospital de Dia de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu

7656

La unitat mòbil del Banc de Sang del Departament de Salut de la Generalitat s’instal·larà el proper dissabte  18 de juliol de 10 a 14 i de 16 a 21h a l’espai de l’Hospital de Dia de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu.

L’estiu és una època en que els hospitals necessiten més sang per atendre les urgències que reben, per aquest fet, el proper dissabte  es farà la campanya solidària de capta de sang de l’estiu a Manlleu. La població de Manlleu col·labora de forma molt activa en les campanyes de donació de sang, fet que es demostra amb l’increment de donacions que s’ha anat registrant els darrers anys. . A Catalunya es necessiten diàriament 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.

Qui pot ser donant de sang?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú. Al web www.donarsang.gencat.cat es poden resoldre els dubtes més freqüents sobre el tema.

Switch to mobile version