Autor La recepta
5 Agost 2015 a 13:00

Albergínies farcides

alberginia-farcida-0101

Ingredients:

  • 4 – Albergínies
  • 200 g – Carn de vedella picada
  • 1 – Ceba Trinxada fina
  • 2 – Ous durs
  • 100 g. – Pa ratllat
  • un raig – Llet
  • 100 g. – Formatge ratllat
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

Partiu les albergínies pel llarg i feu-hi uns talls a la carn.
Fregiu-les fins que estiguin rosses.
Traieu-ne la polpa i piqueu-la.
Fregiu la ceba, afegiu-hi la carn picada i sofregiu-ho tot junt.
Afegiu-hi l’ou, el pa ratllat i la llet, i deixeu-ho coure.
En l’últim moment hi afegiu l’albergínia picada.
Salpebreu i farciu les albergínies.
Poseu-hi formatge ratllat per sobre i gratineu-les.

Variacions:
Es pot fer només amb carn de porc
En lloc de carn es pot farcir de samfaina.
S’hi pot afegir tomàquet en el sofregit.
S’hi pot fer una reducció de vi blanc o vi ranci.
S’hi pot afegir panses i pinyons.
Es pot afegir beixamel al farcit.
Es pot servir amb una base de salsa de tomàquet.

Font: Corpus Culinari Català

Switch to mobile version