Autor Política
25 Agost 2015 a 10:00

Gordó fa valer el paper dels partits polítics i la unitat perquè Catalunya esdevingui un nou Estat

El conseller afirma que busquen la majoria

Germà Gordó // Imatge cedida per la Generalitat

Germà Gordó // Imatge cedida per la Generalitat

El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha assistit a la cloenda de la jornada Entorn d’una Constitució Catalana, celebrada a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent, ha afirmat: “Catalunya no hauria estat ni de lluny el que és avui dia en termes d’autogovern si no hagués estat per la Lliga, per Acció Catalana, per Unió Democràtica, per Esquerra Republicana o per Convergència Democràtica”. A més, ha afegit: “L’autogovern es va aconseguir amb la suma de voluntats, però articulades a través de partits polítics i de majories als parlaments”, ha defensat. “La política és bàsica, i menysprear-la és un error”. També ha dit: “No permetrem que ens facin oblidar la importància cabdal dels partits, de la política i dels líders, perquè ells són garantia de resistència en un context ple d’adversaris que sí que estan articulats políticament”.

Gordó ha apostat per la unitat en allò bàsic com a segona força transformadora, deixant enrere desconfiances eternes. Per Gordó, “cal ser conscients de l’excepcionalitat del moment, com són excepcionals totes les transicions polítiques cap a un sistema nou i un paradigma nou. En el nostre cas, cap a un nou Estat dins la comunitat internacional”.

Germà Gordó ha remarcat que els textos constitucionals que donin forma jurídica a aquest nou Estat cal que ens apleguin a tots, ens representin a tots i siguin reconeguts pel món. El conseller de justícia ha enumerat els continguts que hauria de recollir una constitució que contingui l’esperit del poble català, com ara la voluntat de ser i la identitat, una identitat indestructible, perdurable, característica i genuïna que no es pot combatre amb artificis ni amb intents d’assimilació.

El text hauria de reconèixer un sistema de relacions socials i de dret propi, forjats al llarg dels segles, que ens diferencien en termes públics i privats, i que han estat unes normes mantingudes malgrat diversos intents d’anul·lació i també la voluntat de justícia social i d’igualtat d’oportunitats.

Per últim, el conseller de Justícia ha afegit: El poble català es caracteritza per una tradició d’autogovern que ens fa conscients de les nostres possibilitats de fer grans coses quan ens autogovernem nosaltres mateixos i pel respecte a la pluralitat i el sentit de la modernitat, que també defineixen Catalunya.

Gordó ha conclòs la seva intervenció fent una crida a fer política: “Busquem ampliar la majoria”, I ha afegit: “Demostrem al món que estem fets de sentit de la grandesa, de la unitat, del progrés, de la justícia social, de la llibertat individual i de la llibertat nacional”.

Switch to mobile version