Autor Sanitat
21 Setembre 2015 a 11:00

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

A Catalunya hi ha uns 1.200 casos d’aquesta malaltia

Alzheimer // Imatge cedida per Avan

Alzheimer // Imatge cedida per Avan

Avui se celebra el dia mundial de l’Alzheimer, un tipus de demència que degut a l’augment d’esperança de vida i a la falta de solucions per aquesta i altres demències pot general greus problemes de sostenibilitat tant social com sanitària.

Actualment a Espanya hi ha més de 700.000 persones que conviuen amb algun tipus de demència, de les que un 70% dels casos corresponen a l’Alzheimer. A Catalunya les dades indiquen que a Catalunya hi ha 112.000 casos d’aquesta malaltia, on un 80% dels afectats viuen amb algun familiar que els fa de cuidador.

L’Alzheimer té encara un origen i causes desconegudes, es diagnostica tard, és impossible de preveure i no existeix medicació que el retardi o freni el seu decurs. La persona que la pateix perd la memòria, la capacitat de planificar, el llenguatge i l’autonomia de forma progressiva, fins al punt que necessita la supervisió d’una altra persona per realitzar les tasques diàries. També poden aparèixer trastorns de conducta; irritabilitat, problemes de son, apatia, agressivitat, deliris.

Switch to mobile version