Autor Cultura
28 Setembre 2015 a 13:00

Arriba la 20a edició dels Col•loquis de Vic

Serà l’ 1 i 2 d’octubre

La torre de l'Ajuntament de Vic // Foto: Toni García

La torre de l’Ajuntament de Vic // Foto: Toni García

Els propers dies 1 i 2 d’octubre arriba una nova edició de Col·loquis de Vic, que enguany serà la 20a edició. Els Col·loquis de Vic són una trobada i un debat entre professionals de les humanitats i els millors especialistes universitaris del moment, per tal d’aprofundir un tema comú, que aquest any serà “La festa”. L’objectiu principal és debatre les aportacions de cada un dels especialistes.

El dia 1 d’octubre a les 12h tindrà lloc el primer acte. Serà a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic amb la intervenció del senyor Gregorio Luri: “La festa és la celebració del nostre ordre

Els col·loquis continuaran a la tarda, a partir de les 16h a la sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona, on es presentarà el llibre de les intervencions de l’edició 2014, en la qual es va tractar el tema de la guerra. Tot seguit, el Dr. Antoni Bosch-Veciana (URL) impartirà la ponència “Festa, filosofia, amistat”. Finalment es llegiran les comunicacions del primer àmbit, seguides dels corresponents debats.

Ja divendres a partir de les 10h continuaran els col·loquis a la sala de Plens del Consell Comarcal. Es començarà amb la lectura de les comunicacions del segon àmbit, seguides dels corresponents debats. A les 12.30h el Dr. Giuseppe Di Giacomo (La Sapienza) impartirà la ponència “La festa e l’arte” i a partir de les 14h tindrà lloc la cloenda amb la intervenció del president Joan Roca.

Les entitats organitzadores dels Col·loquis de Vic són: l’Ajuntament de Vic, el Consell Comarcal d’Osona, la Societat Catalana de Filosofia, la Societat de Filosofia del País Valencià, l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, la Sapienza, la Università di Roma, l’Institut de Dret i Tecnologia (UAB) i la Universitat de Vic; hi col·laboren les entitats: Patronat d’Estudis Osonencs, Facultat de Filosofia de la UB i Col·legi Sant Miquel dels Sants.

 

Switch to mobile version