Autor Societat
22 Setembre 2015 a 14:00

Atlantis IT presenta una aplicació que detecta possibles robatoris a les motocicletes

És una de les empreses que participa al Pla Esprint de la Generalitat de Catalunya

Robatori // Imatge del web de Taringa

Robatori // Imatge del web de Taringa

L’empresa catalana Atlantis IT ha presentat al IoT Solutions World Congress de Barcelona una aplicació que a través de la internet de les coses detecta possibles robatoris a les motocicletes. Amb aquesta aplicació al mòbil i un sensor al vehicle, el sistema també permet fer sonar l’alarma a distància, encendre i apagar els llums, avisar en cas d’accident o accedir a informació com el quilometratge, el combustible disponible o el nivell de la bateria, entre d’altres.

L’empresa, fundada el 2014 a Barcelona i amb 10 treballadors, és una de les 15 pimes i centres tecnològics catalans que han participat aquesta setmana al IoT Solutions World Congress a través de l’estand de la Generalitat de Catalunya. L’esdeveniment, que ha reunit més de 4.000 professionals del sector i 120 ponents, ha permès conèixer les darreres tendències de la indústria i presentar els nous productes i serveis relacionats amb la internet de les coses.

Atlantis IT és una de les companyies que participen enguany al Pla Esprint de la Generalitat de Catalunya. Aquest programa, impulsat pel Catalunya Emprèn, ofereix acompanyament personalitzat per tal que les empreses s’internacionalitzin i incrementin la seva facturació. Durant els 8 mesos de durada del programa, tenen accés a les 36 Oficines de Comerç i d’Inversions de la Generalitat al món i segueixen programes de capacitació en finançament, comercialització i direcció estratègica.

El director d’Atlantis IT, Ricard Soler, afirma: “L’empresa ja es troba en fase de comercialització d’aquest producte”. A més, explica: “Estem tancant acords amb concessionaris i tallers de Catalunya” i avança “Ja estem en converses amb clients i partners de Colòmbia”. Per Soler, “La internet de les coses és una nova oportunitat per a seguir innovant i posar la tecnologia al servei de les persones.”.

Atlantis IT ja està treballant amb altres solucions relacionades amb la internet de les coses. Com per exemple, un sistema d’avís automàtic en cas d’accident, detectant sinistres sense necessitat que hi hagi un impacte del vehicle, també un sistema que permet la monitorització d’un dispositiu portàtil que connecta les persones grans amb la família. Atlantis IT va participar amb aquest dispositiu al projecte WIDER, cofinançat per la Comissió Europea i la Generalitat a través d’ACCIÓ.

 

Els altres centres i empreses catalanes que han participat al congrés a través de l’estand de la Generalitat de Catalunya són Accent Systems, Bismart, CIT UPC – UPC Technology Center, CTTC – Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, Eurecat, i2CAT, Idneo, Ilimit Comunicacions, IntesisHome, ISEE 2007, La Salle R+D, Mass Factory Urban Accessible Mobility, Nelmi Robotics Insight i Promaut.

Switch to mobile version