Autor Cinema, teatre i televisió
22 Setembre 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: El corredor del laberinto – Las pruebas

Adolescents i adults

El corredor del laberinto - Las pruebas

El corredor del laberinto – Las pruebas

ACCIÓ. EE.UU. Estrenada: 2015. Dirigida per: Wes Ball. Repartiment: Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario, Aidan Gillen. Duració: 131 min

Recentment s’ha estrenat la segona part de la nova saga distòpica d’adolescents El corredor del laberinto: Las pruebas. El film explica, tenint com a protagonistes a Thomas i el seu grup d’amics, què hi ha fora del laberint. Però, res és el que sembla. El grup de científics que els acull resulta formar part de CRUEL, per tant es veuen obligats a fugir i arriscar-se a sortir fora. Els adolescents escapen del mal, el qual, en tot moment, està representat pels adults. El film és una metàfora de la vida on els joves viuen sota les normes i les imposicions dels adults i aquests intenten fer tot el possible per escapar i no seguir el que els manen. Quan Thomas i els seus amics fugen de CRUEL topen amb un grup d’adults que, novament, els manipulen segons els seus interessos.

Als adults se’ls hi afegeixen els cossos putrefactes dels humans que no van poder sobreviure al virus. És a dir, el grup d’adolescents capitanejat per Thomas ja no només ha d’escapar dels adults impositors sinó dels morts vivents que l’únic que desitgen són els seus cossos per alimentar-se. Un seguit d’elements que evoquen a films adolescents dels últims anys com Diario de un zombie adolescente. El que Wes Ball i la saga de best-sellers de James Dashner intenten, és agrupar aspectes de moltes produccions audiovisuals en una sola (Los Juegos del hambre, Guerra mundial Z, The Walking dead,…) donant pas a un film atractiu per la generació dels 2000 però poc imaginatiu per les generacions més avançades.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version