Autor Cinema, teatre i televisió
15 Setembre 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Oceans’ Twelve

Segones parts mai van ser bones

Oceans' Twelve

Oceans’ Twelve

THRILLER. EE.UU. Estrena: 2004. Dirigida per: Steven Soderbergh. Repartiment: George Clooney, Brad Pitt, Francis Megahy. Duració: 125 min

Desentonant amb la resta dels films de la saga, Oceans’ Twelve és la pitjor amb diferència. Si oblidéssim el títol i que prové d’un altre film es podria pensar que és una pel·lícula que recorre al granulat de la imatge i a la mala il·luminació per tal d’assemblar-se a un film dels 60. La música que apareix al principi i al final, clàssica dels anys 60, n’és un exemple de la intenció del director.

Degut al final amb el que es va tancar Oceans’ Eleven Soderbergh opta per utilitzar la venjança del personatge d’Andy Garcia com a causant dels nous robatoris de la colla Ocean. En aquesta nova entrega els lladres ja han refet la seva vida però, l’amo del casino que van robar (Andy Garcia) els troba i els  amenaça amb matar-los si no li tornen els diners. La colla empra novament l’art del robatori per tal de sortir-se’n però aquesta vegada no els serà tant senzill:un nou lladre entra en escena (Vincent Cassel) i els repta a demostrar si són els millors lladres. Davant aquesta cruïlla no els queda més remei que acceptar per continuar amb vida. Tot i que en cert aspecte la trama estigui ben buscada està plena de buits que provoquen que no s’entenguin molts dels aspectes, sobretot en els robatoris.

La trama dóna pas a diversitat de nous personatges i Soderbergh ho aprofita de manera exagerada. Catherine Zeta-Jones té un paper doble ja que serveix com l’agent que busca acabar amb els robatoris però a la vegada és la “noia” de la qual s’enamora un dels lladres. Aquest contrapunt serveix per mantenir l’afegit amorós que necessita el personatge de Brad Pitt. La resta de personatges inclosos en el film estan ben argumentats a excepció de l’aparició innecessària de Bruce Willis.

Per tant, el film, tot i provenir d’un llargmetratge ben realitzat, deixa molt a desitjar tant en trama com en realització. Per sort, amb la tercera entrega Oceans’ Thriteen s’aconsegueix oblidar el desastre de la segona.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version