Autor Cinema, teatre i televisió
18 Setembre 2015 a 16:00

Everest

Everest

Everest

Aquesta setmana arriben als cinemes dos films americans Everest i El corredor del laberinto. Un film argentí sobre el Papa Francesc Francisco. I la resta de films provenen d’Europa, els drames El caso Heineken, La cabeza alta, B, Eden i El virus del miedo.

EVEREST

AVENTURAS. Dirigida per: Baltasar Kormákur. Repartiment: Jason Clarke, Josh Brolin, Jake Gyllenhaal, Robin Wright

Inspirada en els esdeveniments que van tenir lloc durant un intent per aconseguir la cima més alta del món, narra el recorregut de dues expedicions que s’enfronten a una de les pitjors tempestes de neu que l’home ha conegut mai. El tremp dels alpinistes és posat a prova quan han de lluitar contra la fúria deslligada dels elements i superar obstacles impossibles en un desesperat esforç per sobreviure.

EL CORREDOR DEL LABERINTO: LAS PRUEBAS

ACCIÓN. Dirigida per: Wes Ball. Repartiment: Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario

Thomas i la resta de clarians hauran d’enfrontar-se al seu major desafiament fins al moment: buscar pistes sobre la misteriosa i poderosa organització coneguda com a CRUEL. Aquest viatge els portarà a “La Cremada”, un apocalíptic lloc replet d’inimaginables obstacles. Formant equip amb membres de la resistència, els clarians hauran de desemmascarar a les forces superiors de CRUEL i esbrinar els plans que tenen per a tots.

EL CASO HEINEKEN

DRAMA. Dirigida per: Daniel Alfredson. Repartiment: Anthony Hopkins, Jim Sturgess, Sam Worthington, Patrick Kearns

Narra la història del “segrest més famós del segle”: en 1983, el magnat de la cervesa Alfred Henry Heineken és segrestat, juntament amb el seu xofer, per una banda que exigeix 50 milions de dòlars per la seva llibertat.

FRANCISCO (EL PADRE JORGE)

DRAMA. Dirigida per: Beda Docampo Feijóo. Repartiment: Darío Grandinetti, Leticia Brédice, Carlos Hipólito, Emilio Gavira

Com arriba un adolescent que va descobrir la seva vocació religiosa un dia de la primavera a ser el Papa Francisco? Aquest llarg, dur i emocionant viatge d’un jesuïta que arriba a ser arquebisbe de Buenos Aires durant molts anys és el que investiga una jove periodista espanyola, després de conèixer en el conclave de 2005 a Jorge Mario Bergoglio.

LA CABEZA ALTA

DRAMA. Dirigida per: Emmanuelle Bercot. Repartiment: Rod Paradot, Catherine Deneuve, Sara Forestier

Després de ser abandonat per la seva mare, el jove Malony porta des que tenia 6 anys entrant i sortint del jutjat de menors. El matrimoni format per Florence, instructora de menors a punt de jubilar-se, i Yann, mestre que també va tenir una infància difícil, adoptarà al noi, de 15 anys, per reformar el seu comportament. Per això, Malony és enviat a un estricte centre educatiu, on coneix a Tess, una noia molt especial que li oferirà raons per canviar.

EDEN

DRAMA. Dirigida per: Mia Hansen-Love. Repartiment: Félix De Givry, Pauline Etienne, Laura Smet, Vincent Lacoste

En la dècada dels 90, la música electrònica es desenvolupa a gran velocitat. En l’excitant vida nocturna parisenca, el jove Paul dóna els seus primers passos com a DJ.

EL VIRUS DEL MIEDO

DRAMA. Dirigida per: Ventura Pons. Repartiment: Roser Batalla, Rubèn de Eguia, Albert Ausellé

Quan els nens d’un grup infantil de natació de la piscina d’un poliesportiu municipal comencen a nedar sense cinturó, acusen al monitor de fer un petó a un dels nens, fet que fa que els pares es preocupin i s’inquietin. Anna, la directora del club de natació, s’enfronta a un difícil dilema i demana explicacions a Jordi, el monitor. Les versions sobre el petó no coincideixen. Es tracta d’un gest d’afecte per calmar a un nen espantat o darrere s’oculta alguna altra cosa? La sospita alimenta la por, i aquesta genera violència. Hèctor, l’altre monitor de la piscina, es desentén de Jordi i s’embarca en una batalla de dubtes i temors. No es fica, no es pronuncia. El seu silenci és el de la conformitat, el de les majories submises.

B

DRAMA. Dirigida per: David Ilundain. Repartiment: Pedro Casablanc, Manolo Soto

El 15 de Julio de 2013, l’extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, és traslladat des de la presó per declarar en l’Audiència Nacional. Fins a aquest dia, havia negat tota relació amb els anomenats “papers de Bárcenas”, però després de 18 dies a la presó ha decidit canviar la seva declaració. Aquesta pel·lícula retrata el que va passar en aquesta sala aquell dia.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version