Autor Sanitat
9 Setembre 2015 a 14:00

iVacunes, la nova aplicació que facilita el seguiment i compliment del calendari vacunacions

El servei és gratuït

Ivacunes // Imatge cedida per la Generalitat

Ivacunes // Imatge cedida per la Generalitat

El Departament de Salut ha presentat iVacunes, l’aplicació per a dispositius mòbils i tauletes digitals adreçada a ciutadans i professionals de la salut que facilita, entre altres utilitats, seguir i complir el calendari vacunal dels infants, que és on es concentren la major part de les vacunes.

L’aplicació, que és gratuïta i està disponible per a dispositius amb sistema operatiu Android i iOS, s’estructura en quatre blocs. El primer conté informació sobre més de trenta vacunes, com ara la dTpa, la de la varicel·la, el xarampió o la grip, i explica en tots els casos com és la malaltia, a qui afecta i el percentatge d’eficàcia de la vacuna, entre altres informacions. Amb la resta d’apartats, l’usuari pot conèixer i seguir el calendari vacunal vigent a Catalunya i enregistrar tant les vacunes pròpies com les dels fills o menors al seu càrrec. A més, l’aplicació també genera recordatoris que ajuden a seguir el calendari proposat i a programar les visites necessàries per fer-ho. Finalment, inclou enllaços per accedir a informació ampliada disponible al Canal Salut.

La informació continguda en l’aplicació inclou tant les vacunes sistemàtiques indicades per a determinades persones o sectors de població i en determinades situacions especials. Tota la informació recollida per l’aplicació queda emmagatzemada únicament i exclusivament en el dispositiu des del qual l’usuari s’ha descarregat l’aplicació. Ni el Departament de Salut ni els desenvolupadors de l’aplicació poden tenir accés a les dades que l’usuari transfereix i en cap cas poden ser cedides a tercers.

En la presentació de l’app, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha destacat: iVacunes és una nova mostra del progrés imparable que suposa la incorporació de les TIC a la nostra salut, per estar protegits i estar informats”, després de la incorporació d’altres serveis com el 061 Cat Salut Respon, la carpeta digital La Meva Salut o els recursos disponibles al Canal Salut.

Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha afegit que l’app permetrà ajudar a conscienciar més a la població sobre la importància de la vacunació, que cada any evita a Catalunya 35.000 casos de malalties. En l’acte també han participat la Subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas; el president de la Societat Catalana de Pediatria, Fernando Moraga; i la coordinadora del grup de vacunes de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFFIC) i membre del Consell Assessor de Vacunacions de Catalunya, Pepi Estany.

L’app ha estat desenvolupada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Fundació TicSalut del Departament de Salut.

 

Durant l’acte s’ha anunciat que el Departament de Salut incorporarà al calendari de vacunes sistemàtiques una vacuna que fins ara no hi estava inclosa, l’antipneumocòccica conjugada. També es planteja canviar l’edat de vacunació de la vacunació contra la varicel·la a l’etapa infantil. El cost de cada una de les vacunes serà assumit pel Govern de la Generalitat.

Switch to mobile version