Autor Societat
24 Setembre 2015 a 14:00

La Caixa llança una campanya per accelerar la immunització dels infants als països pobres

Amb un 1 euro de donació s’ajuda a un infant a que rebi la vacuna

Vacunació infantil // Imatge cedida per la Caixa

Vacunació infantil // Imatge cedida per la Caixa

La Caixa, a través de la seva Obra Social, ha llançat una campanya per accelerar i augmentar la immunització dels infants dels països més pobres. Es tracta d’una acció que coincideix amb la publicació la setmana passada de les últimes dades de les Nacions Unides, que confirmen que la reducció de la mortalitat infantil no és suficient per complir la meta fixada en els Objectius del Mil·lenni. Segons les Nacions Unides, en els quinze anys vinents es podrien salvar 38 milions de vides si s’acceleressin a tot el món els progressos d’acord amb allò que han fixat els nous Objectius de Desenvolupament Sostenible, que s’aprovaran oficialment aquest mes i que substituiran els del Mil·lenni.

L’Obra Social la Caixa s’ha compromès a duplicar l’import de les donacions que els ciutadans facin en aquesta campanya, amb el compromís també de la Fundació Bill & Melinda Gates, que multiplicarà les dues aportacions, de manera que es quadruplicaran els esforços contra la mortalitat infantil. Aquest fenomen està directament vinculat a la pobresa, i l’accés a la vacunació és un instrument clau per combatre les dues escenes: una població més saludable podrà dedicar més esforços al progrés i al desenvolupament de la seva regió.

Tenint en compte que immunitzar un infant amb les tres dosis necessàries de la vacuna pneumocòccica té un cost aproximadament de 8 euros, només amb 1 euro de donació ja ajudem que un infant estigui més a prop de rebre aquesta vacuna que li pot salvar la vida.

Les aportacions es destinaran íntegrament al programa de vacunació infantil de GAVI Alliance, la missió del qual se centra a salvar la vida dels infants i a protegir la salut de la població augmentant l’accés a la vacunació als països més pobres.

L’Àrea Internacional de l’Obra Social la Caixa fa el seguiment i garanteix que totes les donacions es destinen íntegrament. L’Institut de Salut Global de Barcelona – ISGlobal també hi col·labora estratègicament dotant al projecte de contingut tècnic, científic i acadèmic.

Switch to mobile version