Autor Economia
24 Setembre 2015 a 10:00

La competitivitat en preus de la indústria catalana millora en 2,2 punts interanuals

Es produeix principalment pels nous països industrialitzats asiàtics

Índex Competitivitat  // Imatge del web de Wikimedia

Índex Competitivitat // Imatge del web de Wikimedia

Al primer trimestre del 2015, l’índex de competitivitat en preus de la indústria manufacturera catalana en relació amb els països industrialitzats presenta una evolució favorable en termes interanuals, amb una millora de 2,2 punts percentuals, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i el Departament d’Economia i Coneixement. Aquesta millora de competitivitat es produeix principalment respecte als nous països industrialitzats asiàtics.

L’evolució favorable del tipus de canvi ha contrarestat la pèrdua de competitivitat del component dels preus industrials respecte del conjunt dels països industrialitzats. El component nominal ha millorat 3,8 punts percentuals al primer trimestre del 2015 en relació amb el mateix període de l’any anterior, mentre que el component dels preus industrials ha empitjora.

Per àrees geogràfiques, l’evolució interanual de l’indicador de competitivitat en preus mostra una evolució molt favorable respecte dels nous països industrialitzats d’Àsia, de 12,2 punts percentuals i una millora en els països desenvolupats, d’1,4 punts. D’altra banda, l’índex de competitivitat empitjora per l’evolució del component preus als mercats europeus(0,6 punts) i als mercats de la zona euro (1,5 punts).

Switch to mobile version