Autor Ensenyament
30 Setembre 2015 a 13:00

La UVic-UCC i Càritas signen un conveni de col•laboració per formar persones en risc d’exclusió social

Es farà un curs de peó d’indústria càrnica

El voluntari del programa Avancem de Càritas, Manel Cunill, la tècnica d'inserció de Càritas, Tina Puntí, el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el director de Càritas, Jaume Saborit // Imatge cedida per la UVic

El voluntari del programa Avancem de Càritas, Manel Cunill, la tècnica d’inserció de Càritas, Tina Puntí, el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el director de Càritas, Jaume Saborit // Imatge cedida per la UVic

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i Càritas Arxipestral de Vic van signar ahir un conveni de col·laboració per la realització d’un curs de peó d’indústria càrnica a través del qual es formarà persones en risc d’exclusió social.

La rúbrica de l’acord la van dur a terme el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el director de Càritas, Jaume Saborit, a la Sala de Juntes del Rectorat del campus UVic.

El rector va posar de relleu “la vinculació contínua amb Càritas, la implicació en l’àmbit de la inserció laboral i la vinculació a nivell formatiu i de recerca en l’àrea de la indústria càrnica per part de la UVic-UCC“.

Al seu torn, Saborit destacava que “col·laboracions com aquesta són molt importants per la cohesió social i la convivència, i això dóna valor afegit a la universitat i a la ciutat“.

Ambdós van destacar la vinculació a tres bandes entre la UVic-UCC, Càritas i el teixit empresarial de la comarca.

Aquest conveni de col·laboració preveu que la UVic-UCC cedirà a Càritas l’Aula Planta Pilot de la Carn del campus UVic amb un descompte del 75% sobre el preu establert de lloguer de l’espai. Una bonificació excepcional que obeeix a la responsabilitat social de la UVIC-UCC en matèria de marginació i discriminació de col·lectius i persones.

El curs de peó d’indústria càrnica s’organitza des de Càritas Arxipestral de Vic i s’emmarca en el Programa Operatiu Plurirregional de Lluita Contra la Discriminació 2007-2013, cofinançat pel Fons Social Europeu.

En total són 102 hores de formació en 12 sessions, 48 de les quals són específiques en manipulació de la carn. Finalitzada la formació (desossar i especejar porc, vedella i pollastre, fer productes elaborats amb la carn, prevenció de riscos laborals, manipulació d’aliments, etiquetatge i envasat, higiene alimentària, i carnet de carretó elevador), els alumnes realitzaran 100 hores de pràctiques en diverses empreses del sector.

 

Switch to mobile version