Autor Sanitat
14 Setembre 2015 a 13:00

L’ICS posa en marxa una consulta de tabaquisme adreçada a dones embarassades al CAP Osona de Vic

Tabaquisme durant l'embaràs // Imatge de Forumclinic.org

Tabaquisme durant l’embaràs // Imatge de Forumclinic.org

El Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del Bages-Solsonès i Osona ha posat en marxa una consulta especialitzada per ajudar les dones embarassades a deixar de fumar.

Un equip especialitzat en tabaquisme format per llevadores i professionals de ginecologia ofereix la consulta a Manresa (CAP Bages) i a Vic (CAP Osona). L’objectiu és aprofitar el seguiment de l’embaràs que realitzen aquests professionals per acompanyar la dona en el procés de deshabituació tabàquica, ja que l’embaràs és un moment d’especial motivació per deixar de fumar. El seguiment continua durant el postpart per  evitar recaigudes.

Amb la creació d’aquesta nova consulta es disposa d’un espai diferenciat i d’un equip  de professionals específic que ofereix una atenció de qualitat tant a la gestant com a la seva parella, ja que fins ara el consell i la intervenció per deixar el tabac en el cas de dones embarassades els feia la llevadora durant la visita de la gestació.

Des de l’ASSIR del Bages també s’han posat en marxa grups educatius de deshabituació tabàquica que condueix una llevadora i en els quals participen dones embarassades que volen deixar el tabac.

Switch to mobile version