Autor Societat
6 Setembre 2015 a 11:00

L’IEC i el CAC col•laboraran amb la promoció de l’ús del català

Les dues entitats han signat un conveni per a promoure projectes d’interès comú

Conveni col•laboració // Imatge cedida pel CAC

Conveni col•laboració // Imatge cedida pel CAC

El president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, i el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, han signat un conveni marc de col·laboració per a la promoció i l’enfortiment de l’ús de la llengua catalana en el marc del sistema de comunicació audiovisual català. El conveni preveu la col·laboració de les dues entitats en projectes d’interès comú, en tot allò que fa referència a l’ús del català i a fomentar la recerca, la promoció i l’enfortiment del sistema català de comunicació.

L’IEC i el CAC col·laboraran en l’elaboració de projectes i estudis relacionats amb l’àmbit de la comunicació audiovisual en llengua catalana, fomentaran i promouran punts de trobada entre els investigadors i els agents del sector de la comunicació audiovisual, i mesures per a millorar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit del sistema català de comunicació.

L’IEC té entre les seves finalitats establir la normativa de la llengua catalana i vetllar perquè el procés de normalització d’aquesta llengua sigui coherent arreu del seu àmbit lingüístic.

El CAC té com a finalitat vetllar pel compliment de la normativa aplicable als prestadors de serveis de comunicació audiovisual, tant els públics com els privats, així com la preservació i la normalització de la llengua i la cultura.

Switch to mobile version