Autor Societat
23 Octubre 2015 a 18:00

El Govern destina 1,4 milions d’euros a la inserció laboral dels universitaris

El pressupost es distribuirà en funció del nombre de graduats de cada universitat

Ajudes universitaris // Imatge del web de Fotolibre

Ajudes universitaris // Imatge del web de Fotolibre

El Departament d’Economia i Coneixement, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, ha signat un conveni de col·laboració amb les universitats catalanes amb l’objectiu d’impulsar la inserció i la millora de l’ocupabilitat dels joves estudiants i graduats universitaris.

L’acord comportarà la distribució d’un pressupost de 1.395.000 euros per a polítiques d’orientació i inserció laboral entre la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URL), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Universitat Abat Oliba (UAO-CEU).

La lluita contra l’atur juvenil és una de les prioritats del Govern i del Pla Nacional de Joventut 2012-2020. El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, explica: “La millora de l’atenció a l’orientació, les pràctiques i la inserció laboral és un tema clau en l’agenda del Govern i de les universitats”. En compliment d’aquest objectiu, des de 2014 la Secretaria d’Universitats i Recerca ha signat convenis marc de col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), òrgan adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació, per al finançament d’actuacions adreçades a la inserció laboral i la millora de l’ocupabilitat dels estudiants universitaris.

El conveni signat enguany per la Secretaria d’Universitats i Recerca i les universitats preveu distribuir els recursos econòmics disponibles en funció del nombre de graduats de cada universitat presencial. Claudi Alsina considera: El finançament permetrà  les universitats implicades ampliar els seus serveis d’atenció a la ocupabilitat laboral, un element de molta importància per a tots els estudiants”.

 

L’objectiu és atendre els 12.208 universitaris que durant el curs 2014-2015 i 2015-2016 estiguin realitzant estudis de grau, postgrau o doctorat, així com els recents graduats, llicenciats i doctors, tenint en compte la dimensió de gènere i la promoció d’igualtats d’oportunitats.

Switch to mobile version