Autor Ensenyament
23 Octubre 2015 a 13:00

S’inaugura el curs 2015-2016 de la UVic-UCC

Serà el primer en què els alumnes matriculats rebran el títol de la UVic-UCC

Inauguració Uvic-UCC // Imatge cedida per  Uvic-UCC

Inauguració Uvic-UCC // Imatge cedida per Uvic-UCC

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) va inaugurar oficialment el curs 2015-2016 ahir al matí en un acte a l’Aula Magna del Campus UVic. Es tracta del primer curs en què els alumnes que s’han matriculat rebran per primera vegada el títol de la UVic-UCC.

L’acte va comptar amb la presència del rector Jordi Montaña, l’alcaldessa de Vic i presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Anna Erra; i el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina.

L’acte va començar amb la videomemòria del curs 2014-2015, que va presentar la secretària general, Maria Àngels Crusellas. La doctora i professora de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, Mila Naranjo, va impartir la lliçó inaugural sota el títol “L’avaluació com a eina d’inserció educativa i social”.

Posteriorment es va lliurar la medalla de la UVic-UCC a Pere Medina i a Joaquim Molas, que l’ha rebut a títol pòstum per la seva “generosa col·laboració amb els Estudis Universitaris de Vic, primer, i la Universitat de Vic, després”. Medina va ser guardonat per “la seva participació a la Comissió de Treball del Pla Estratègic de la Universitat de Vic 2012-2016 i a l’organització de les trobades UVic Health Meeting”. També va tenir lloc l’entrega de les insígnies de la Universitat i dels premis extraordinaris de cada titulació.

Jordi Montaña va destacar en el seu discurs que “els dos campus ja treballen alineats amb uns mateixos objectius formatius i universitaris”  i que la federació ja “ha agafat velocitat de creuer”. Montaña, però, va admetre que s’han produït molts canvis en els darrers anys que cal assimilar i en aquest sentit “ens hem de mirar d’una altra manera a nosaltres mateixos”.

Per al rector, ara la Universitat s’ha de pensar “en plural, geogràficament estesa i amb sensibilitats diverses, amb tres campus complementaris que s’enriqueixen mútuament”. En aquest sentit, ha assegurat que “s’estan buscant noves implantacions territorials”.

La presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra, va demanar que la Universitat mantingui “els peus ben arrelats en el territori i la mirada ben oberta al món”., Per Erra, per qui la d’ahir va ser la primera inauguració de curs en el càrrec, la federació entre les dues fundacions és motiu de celebració ja que creu que la millor manera d’avançar cap a la societat del coneixement és “anant-hi plegats”.

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, va qualificar d’èxit la federació. Alsina va parlar de la importància de buscar “noves oportunitats amb el territori” i va assegurar que “hi haurà presència de la UVic-UCC en altres territoris de Catalunya”.

Per Alsina, aquest curs estarà marcat per “una millora de la situació econòmica i per la il·lusió d’una Catalunya millorada” i va assegurar que “el millor de la UVic-UCC és el seu futur”.

Switch to mobile version