Autor Sanitat
7 Octubre 2015 a 14:00

Un 80,9% dels nadons catalans reben lactància materna en néixer

La Setmana Mundial de la Lactància Materna es celebrarà del 4 al 10 d’octubre

Lactància Materna // Imatge cedida per la Generalitat

Lactància Materna // Imatge cedida per la Generalitat

Un 80,9% dels nadons catalans reben lactància materna en néixer (78,3% dels nens i 83,6% de les nenes). La meitat, un 50,6%, la mantenen més de 6 mesos, i un 24% durant un any o més segons dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2014.

Aquest any la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que se celebra del 4 al 10 d’octubre, sota el lema Alletar i treballar. Aconseguim que sigui possible! vol donar suport a les mares perquè puguin combinar la feina amb l’alletament dels seus infants.

La lactància materna suposa grans avantatges per a la mare i el nadó ja que és l’aliment idoni per l’infant perquè conté els nutrients que necessita i el protegeix d’infeccions, al·lèrgies i altres malalties cròniques. També ajuda a prevenir l’obesitat; permet una estreta relació entre mare i fill; millora la recuperació de la mare després del part i ajuda a eliminar greixos i a retornar a la silueta habitual. A més, disminueix, en la mare, el risc de tenir anèmia, osteoporosi i càncer de mama o d’ovari.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya, a través del Programa de Salut Maternoinfantil, treballa per potenciar la formació continuada relacionada amb la lactància materna, conjuntament amb les entitats i associacions promotores de l’alletament matern i amb les societats científiques, tant de l’àmbit hospitalari com de l’atenció primària.

Per aquesta raó, un any més, s’ha organitzat el curs Actualització en Lactància Materna impartit per professionals experts en diferents disciplines, per facilitar un abordatge integral per potenciar l’alletament matern. Sobretot, se n’han programat dues edicions, una primera a l’octubre i una segona al novembre, amb 60 places cada edició.

Switch to mobile version